kalandra fel!

2020.10.19. 08:37

Ingyenes utazás Kajla-útlevéllel a szünetben is

Október 23. és november 1. között minden gyermek, aki a jegyvásárlás során felmutatja pecsétgyűjtő Kajla-útlevelét és diákigazolványát, díjmentesen utazhat a MÁV-START, a Volánbusz és a GYSEV belföldi járatain.

Kemma.hu

Budapest, 2020. július 23. Diák Kajla-körök térképet néz a körök részleteirõl tartott sajtótájékoztató elõtt a fõvárosi Normafa Rendezvényházban 2020. július 23-án. Országszerte húsz kirándulási útvonalat ajánl a kisiskolások és családjaik figyelmébe Kajla-körök néven július 22-tõl a Kajla-program. A Kajla-körök a hasonló nevû program részei, amelynek fõ célja, hogy az alsó tagozatosok és családjaik közül minél többen utazzák be az országot és megismerjék annak természeti, történelmi kincseit. A Magyar Turisztikai Ügynökség 2019 nyarán indította el a Kajla-programot. MTI/Szigetváry Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Az őszi szünet remek alkalom a családi kirándulások szervezésére. A térítésmentes utazási lehetőséggel a közlekedési társaságok a vidám és tartalmas szabadtéri kikapcsolódáshoz szeretnének segítséget nyújtani. A kedvezményes árú vasúti és autóbuszos kirándulás remek lehetőséget nyújt az őszi szünet tartalmas eltöltésére, arra, hogy a járványhelyzetben lehetőség szerint kerülendő beltéri összejövetelek helyett szabadtéri programokat szervezzünk.

A gyermekek körében rendkívül népszerű Kajla-programhoz csatlakozva a MÁV-START, a Volánbusz és a GYSEV örömmel várja a gyermekeket és kísérőiket járataikon, amelyekkel bármilyen, őszi kiránduláshoz ideális belföldi célpontot elérhetnek. A legizgalmasabb családbarát-útvonalak, az ún. Kajla-körök bejárásával Kajla-karikákat is gyűjthetnek a lelkes felfedezők.

A Kajla-útlevéllel és diákigazolvánnyal a MÁV-START és a GYSEV vonalain ingyen utazó gyermekek maximum két kísérője is 33 százalékos kedvezményre jogosult. A gyerekek díjmentes másodosztályú menetjegyeit pénztárakban, a jegykiadó automatáknál, online és MÁV-applikáción keresztül is ki lehet váltani. A MÁV a programhoz csatlakozva már tavaly felmatricázott egy nagy teljesítményű TRAXX mozdonyt, a Kajla-kutyás festéssel ellátott szerelvénnyel idén is sok helyen találkozhattak az utasok. A Kajla-útlevéllel rendelkező gyermekek az őszi szünetben a MÁV-START és a GYSEV mellett már Volánbusszal is térítésmentesen vagy kedvezményesen juthatnak el az ország bármely pontjára.

A gyerekek már a Volánbusszal is ingyen utazhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában