világnap

2020.10.05. 07:00

Fáklyás felvonulással mondtak köszönetet a szervdonoroknak az Öreg-tó partján

Fáklyákkal és zöld lufikkal vonultak a szervdonációs és transz­plantációs világnap alkalmából a tatai Öreg-tó partján.

Sugár Gabi

Forrás: 24 Óra

Fotó: Sugár Gabi

A Magyar Szervátültetettek Szövetsége szombaton az ország több pontján szervezett figyelemfelkeltő fáklyás felvonulást. Tatán, az Öreg-tó partján gyűlt össze egy kis csapat Réda Lajos, a megyei egyesület elnökhelyettese vezetésével. Zöld pólóban és lufikkal készültek, majd az esti szürkületben, az indulás előtt rövid köszöntő is elhangzott.

Fotó: Sugár Gabi / 24 Óra

Réda Lajos kiemelte: a szervdonációs és transz­plantációs világnap kiváló lehetőség arra, hogy felhívják a figyelmet e téma fontosságára. Ugyanakkor lehetőséget nyújt arra is, hogy a szervátültetettek hálájukat fejezzék ki a szervdonoroknak és családtagjaiknak, szolidaritásukat a szervátültetésre váró betegek és családtagjaik iránt, s a szervátültetésen már átesett emberek köszönetüket róják le a donorjelentő intenzív osztályok dolgozóinak, valamint a transz­plantációt és az utógondozást végző egészségügyi szakembereknek. Kiemelte: egy donor akár hat ember életét is megmentheti. A csoport a köszöntő után a tóparton vonult a várig.

Fotó: Sugár Gabi / 24 Óra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában