elhivatottság

2020.10.06. 07:00

Generációkat neveltek, most díjjal ismerte el munkásságukat Tatabánya (Fotók)

Rendhagyó időpontban, hétfőn, a pedagógusok világnapján adták át a megyeközpontban a Molnár János pedagógiai-, valamint a Zöld Ág Díjat. A szolgálati emlékérmeket a vírushelyzet miatt az intézményvezetők nyújtják majd át munkatársaiknak.

Sugár Gabi

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

Köszöntőjében Szücsné Posztovics Ilona polgármester kiemelte: nehéz időszakon vannak túl a pedagógusok. Márciusban a járvány kitörésekor új keretrendszer mentén kellett oktatniuk. A megváltozott körülmények között is sikeres tanévet zártak.

Kiemelkedő oktatási-nevelési tevékenységéért Molnár János Pedagógiai Díjat vehetett át Martin Györgyné, aki pályakezdőként került a Dózsakerti Óvodába és májusban innen ment nyugdíjba. Kimagasló értékeket közvetített művészeti nevelésben, zenei, irodalmi, és a mozgásművészetben – hangzott el a méltatásban.

Díjat vehetett át Schamberger Ágnes, aki szintén friss diplomásként került jelenlegi munkahelyére, a Széchenyi István Általános Iskolába. Tizenkét éve az intézmény igazgatója, aki nyitott a szakmai fejlődésre, módszertani megújulásra. Kovács Gábor, a TSZC Kereskedelmi, Vendéglátó és Idegenforgalmi Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája pedagógusa is elismerésben részesült. Vendéglátós és idegenforgalmi szakmai tantárgyakat indít, osztályfőnöki feladatokat lát el és évek óta vezeti az iskola vendéglátós munkaközösségét. Mindemellett vizsgaelnökként is tevékenykedik.

Az ünnepségen átadták a Zöld Ág Díjat is, amellyel a város környezet- és természetvédelmében, a környezeti nevelésben kiemelkedő teljesítményt nyújtók munkáját ismerik el. Ördög István vehette át az elismerést, aki lelkes állatbarát. Kutyás versenyeken, vizsgákon, kiállításokon képviseli városunkat. Állatszeretete és az emberek iránt érzett együttérzése példaszerű.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában