gyakorlat

2020.10.30. 05:45

A komáromi katonanövendékek a terepen bizonyították rátermettségüket

Október végén a komáromi Kempelen Farkas szakközépiskola honvéd kadét képzésében résztvevő diákok a terepen is bebizonyíthatták rátermettségüket.

K. D.

A komáromi Kempelen Farkas szakközépiskola fontosnak tartja, hogy a honvéd kadét képzésben résztvevő tanulók a tereptant, illetve a különböző képességi- és erőnléti edzéseket ne csak a padban ülve és a testnevelésórákon ismerjék meg, hanem terepen is megtapasztalják, hogy mire képesek. Az október vége rendhagyó volt a diákok életében, a kilencedik osztályosok a koppánymonostori Szent Pál-szigeten gyakorlatoztak.

– A résztvevők tereptannal kapcsolatos feladatokat hajtottak végre, az erdőben különböző pontokon keresztül tájékozódva – mondta Kerekes László létesítményvezető. – Az egyik helyszínről a másikra érkezésig erőnléti feladatokat végeztek a diákok. A gyakorlaton mintegy hatvanan vettek részt, a helyi diákokhoz belügyi rendvédelmis növendékek is csatlakoztak. A nap kiváló alkalmat teremtett arra is, hogy az egyes évfolyamok közötti kapcsolat erősödjön. A fárasztó nap gyakorlati tapasztalatait bográcsozás mellett vitatták meg.

Kerekes László elmondta, látták azt, melyek azok a területek, amelyekben diákjaiknak fejlődniük kell, de összességében elégedettek a tanulók hozzáállásával és teljesítményével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában