segítségnyújtás

2020.09.27. 11:30

Összefogással majd' 6 milliót gyűjtöttek a tataiak a gyermek szakrendelés fejlesztésére

Hatalmas sikert aratott Tatán a Richter Egészségváros. Délelőtt fél 10-től délután 17 óráig a helyszínen összesen 5813, online térben pedig 1506 aktivitást gyűjtöttek össze a tataiak. Így végül több, mint 5,5 millió forintot gyűjtöttek össze a tatai gyermek szakrendelés fejlesztésére.

Goletz-Deák Viktória

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

A hirtelen jött hideg ellenére már a nyitáskor is sorban álltak a szűrősátraknál a tataiak. A Richter Gedeon Nyrt. Egészségvárosában több, mint 30 sátorban ingyenes szűrésekkel, egészségügyi tanácsadásokkal és ismeretterjesztő előadásokkal várták a résztvevőket. Ráadásul a részvételnek pénzzel fogható tétje volt: nemcsak az egészségükről kaptak átfogó képet, hanem minden egyes vizsgálat, tanácsadás újabb és újabb 300 forint adományt jelentett a tatai gyermek szakrendelőknek. Az rendezvényre érkezőknek kötelező volt a kapuknál a kézfertőtlenítés és a lázmérés, illetve az egész Egészségvárosban viselni kellett az orrot és a szájat eltakaró maszkot.

Michl József a rendezvény megnyitóján köszönetet mondott a Richter Gedeon Nyrt.-nek és mindenkinek, aki az Egészségváros szervezésben közreműködött. Kiemelte Dr. Pálos Lajost, a tatai kórház korábbi igazgatóját, aki lelkes kezdeményezője volt a Richter tatai programjának, és Dr. Cseh Tamást, a Tatai Egészségügyi Alapellátó igazgatóját, aki a kezdetektől támogatta ezt a lehetőséget.

– Ma szabadnapot vettem ki otthon, mert a lehető legtöbb szűrést szerettem volna elvégeztetni. Egyrészt a pontgyűjtés miatt, másrészt, hogy egy átfogó képet kapjak az egészségemről. Első utam a csontsűrűség vizsgálatra vezetett, hiszen idős emberként már erre nagyon kell figyelnem. De a prosztata vizsgálatot sem hagytam ki, és ennek elvégzésére buzdítom minden férfitársamat is – mondta a rendezvény végén a polgármester, aki hozzátette: A koronavírus járvány időszakában a szűrővizsgálatokon való részvétel segíthetett elűzni a félelmeinket, és megerősíteni az egészségtudatosságunkat.

A számok pedig azt bizonyítják, hogy sokan részt vettek a rendezvényen: összesen 5 millió 695 ezer 700 forint adomány jött össze. Ebből a Richter 3,5 millió forintot ajánlott fel, a maradékot a résztvevők „gyűjtötték”. A helyszínen 5813 vizsgálaton, tanácsadáson vettek részt az emberek, így 1 millió 743 ezer 900 forint gyűlt össze. Az online térben pedig 1506 aktivitásból 451 ezer 800 forint.

További részleteket a 24 Óra szeptember 28-i számában olvashatnak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában