tanfolyam

2020.09.21. 14:34

16 tatai harckocsizó úgy fogja ismerni a Leopardot, mint a tenyerét

Tizenhat katona vesz részt azon a tanfolyamon, amin az új harckocsik kezelését tanulják meg. A kiképzett harckocsizók maguk is kiképzők lesznek.

Kemma.hu

Forrás: Facebook/MH 25. Klapka György Lövészdandár

A tatai laktanyában azokat a harckocsizó katonákat oktatják, akik a tatai alakulathoz újonnan érkezett Leopard 2A4HU harckocsikat fogják kezelni, számol be az MH 25. Klapka György Lövészdandár a Facebookon. A szeptember 14-én indult szakfelkészítésen tizenhat magyar harckocsizó vesz részt az MH 25. Klapka György Lövészdandár, 11. Harckocsizászlóalj állományából.

A decemberig tartó tanfolyam az úgynevezett „Train the Trainer” vagyis „képezd a kiképzőt” típusú oktatás, melyet a harckocsikat gyártó cég, a müncheni Krauss-Maffei Wegmann (KMW) munkatársai tartanak a katonáknak. A professzionális felkészítés során a résztvevők felváltva tanulnak majd Magyarországon és Ausztriában, a tanfolyam végén pedig képessé válnak arra, hogy az elsajátított ismeretanyagnak köszönhetően ők maguk oktathassák harckocsizó bajtársaikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában