családi program

2020.08.31. 12:01

Megmozgatták a tataiakat a Öreg- és a Cseke-tavi nyárzáró sporthétvégén

Családi rendezvényeknek adott otthont Tata két tava is a hétvégén. Az Öreg-tónál kétnapos vizes sporthétvégén várták a családokat, míg vasárnap a Cseke-tavat koszorúzták meg az egybegyűltek.

Goletz-Deák Viktória

Nem csak vízen, hanem szárazon is kipróbálhatták ügyességüket

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

A legkülönfélébb vízi járművek vették birtokba augusztus utolsó hétvégéjén a tatai Öreg-tavat: Nyárzáró Vizes Családi Sporthétvégét szervezett a Vasalt utak – Via Ferrata Magyarország. Szombaton és vasárnap számos ingyenes programmal várták az érdeklődőket, többek között csoportos SUP-oktatással, kajak- és kenutúrákkal, kerékpártúrákkal, sportágbemutatókkal és mozgásfejlesztő foglalkozásokkal. Sokan azért látogattak ki a tópartra, hogy kipróbálják a különböző sportokat.

– Már évek óta ki akartam próbálni a SUP-ot, de eddig valahogy sosem volt rá alkalmam. Most kicsábítottam a barátnőimet, és együtt állunk a deszkákra. Kaptunk egy rövid oktatást, hogy mire kell figyelnünk, hogyan kell irányítanunk és hajtanunk a deszkát. Nem tűnik nagyon nehéznek, remélem megússzuk fürdés nélkül – nevetett Tamási Nikolett, aki Tatabányáról jött át barátnőivel az eseményre.

Az Öreg-tavi vízi sportnapon legtöbben az egyre divatosabb SUP-ot próbálták ki (Fotó: Hagymási bence / 24 Óra)

Kovács Tamás, a Tatabányai Via Ferrata elnöke elmondta, hogy egy pályázatnak köszönhetően szervezhették meg a sporthétvégét. A rendezvénynek pedig az Új Kajakház Ökoturisztikai Központ biztosította a helyszínt.

Nem csak vízen, hanem szárazon is kipróbálhatták ügyességüket (Fotó: Hagymási Bence / 24 Óra)

A Cseke névnap alkalmából szervezett Cseke-tó köszöntést az Eszterházy Baráti Kör vasárnap. Délelőtt a résztvevők elkészíthették saját koszorújukat és álarcukat. Majd egy kis ünnepség keretében az egybegyűltek versel és énekkel köszöntötték a tavat, majd megkoszorúzták a tavat. Délelőtt pedig különböző ismertető sétákat szerveztek a tó köré: az egyik sétán a résztvevők a Cseke-tó és az Esterházyak kapcsolatáról hallhattak előadást, a másik túrán pedig a Cseke-tó forrásai és élővilága volt a téma.

Köszöntötték, majd megkoszorúzták a Cseke-tavat (Fotó: Hagymási Bence / 24 Óra)

További részletek a 24 Óra augusztus 31-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában