jótékonyság

2020.08.15. 07:00

Ismét felbőgnek a vasparipák a 10-es úton az esztergomi kórházért

Idén is megtartják a Motorosok is Lehetnek Angyalok jótékonysági felvonulást, amellyel immár hatodik alkalommal gyűjtenek az esztergomi kórháznak.

Kemma.hu

Forrás: Kemma.hu

Fotó: F. M.

A felvonulást minden évben nyáron rendezték, idén azonban a pandémia miatt kellett elcsúsztatni az időpontot. A felvonulás így szeptember 19-én lesz. Bár az időpont változott, a szervezők azonban az eddigi öt felvonulás jó hangulatára számítanak.

– Úgy tervezzük, idén az esztergomi Vízivárosban, a Mindszenty téren lesz a felvonulás végállomása, ahol közös ebéddel, és véradással várjuk a motoros angyalainkat – mondta el a Kemma.hu-nak Lehotay Kata, a rendezvény egyik szervezője – A helyszín kialakításával kapcsolatban még egyeztetnünk kell az önkormányzattal, hiszen mégiscsak több száz motoros dübörög be a belvárosba – teszi hozzá a szervező. Bár még csak néhány napja kezdődött el a regisztráció felvonulásra, a szervező szerint már közel száz motoros vásárolta meg a matricát az esztergomi kórházat támogatására.

Lehotay Katalin a hatodik felvonulást szervezi a motorosokkal. (Fotó: Feleki Marietta / Kemma.hu)

Az Esztergomi Rendőrkapitányság és a szervezők a hét közepén előzetesen egyeztettek az útvonalról is, amelyben az eddigiekhez képest lényegi változás nem lesz. A motorosok Dorogon, a Brikettgyári úti vasúti parkolóhelyen gyülekeznek majd. Onnan 12 óra 20-perckor indul a menet.

A motorosok Dorogon keresztül robogva kikanyarodnak a 10-es útra, majd a főúton végigmennek Tokodaltáróig, ahonnan elkanyarodnak Tokod felé. Tokodon keresztül elérik az 1119-es utat, azon visszafordulnak Tát felé. A táti Halászcsárdánál rákanyarodnak a 117-es táti elkerülőre Esztergom felé. Esztergomba a régi Táti úton érkeznek majd, és a Hősök tere-Kossuth Lajos utca-Bajcsy-Zsilinszky utca- Majer István utca útvonalon a Vaskapui út felé átkanyarodnak a Bánomi útra. Így veszik az irányt a Vaszary Kolos Kórház felé, ott pedig megteszik a hagyományos tiszteletkört az udvaron. Ez után ismét elindul a menet, és a belvároson keresztül repesztenek egészen a vízivárosi Mindszenty térig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában