koronavírus

2020.08.26. 06:35

A tokodiak bebizonyították, hogy az összefogás a járvány legnagyobb ellenszere

Tokodon hatalmas összefogásban vészelték át a rendkívüli járványhelyzetet, ahol az önkéntesek több mint kétezer maszkot varrtak és a vállatok adományokkal segítettek.

W. P.

Fotó: Beküldött

Tokod életében is jelentős változásokat hozott a koronavírus-járvány. Az önkormányzat már a veszélyhelyzet első napjaiban megszervezte az időskorúak ellátását, a hivatal dolgozói közül jelölték ki azokat, akik a napi segítségnyújtást végezték. Sajnos a nehéz időszakban a csalók is megjelentek, ezért a Tokodi Polgárőr Egyesület a saját járművét ajánlotta fel a segítségnyújtáshoz, ezáltal elkerülhették azt, hogy a nyugdíjasok csalás áldozataivá váljanak.

Dicséretes az is, hogy több mint húszan vállalták, hogy részt vesznek a maszkvarrásban. Eleinte még saját maguk biztosították hozzá az alapanyagot, a későbbiekben az önkormányzat vásárolta meg a szükséges textileket, gumikat. Az önkéntesek több mint kétezer maszkot készítettek el, sőt a kihordásban is segédkeztek.

A község vezetése a helyi cégekkel jó kapcsolatot ápol, ami a járvány alatt is megmutatkozott: a vállalatok gumikesztyű-adományokkal járultak hozzá a minél sikeresebb védekezéshez. Az összefogásnak köszönhetően könnyebben vészelték át a nehéz időket Tokodon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában