három évtized

2020.08.21. 14:30

A koronavírus miatt csúszik a somlói tánccsoport 30 éves jubileumi ünnepe

A sok gyakorlás kimagasló teljesítményeket, emlékezetes fellépéseket hozott a Vértessomlói Német Nemzetiségi Tánccsoportnak.

R. V.

Forrás: Beküldött

Fotó: Attila Kertesz

A lelkes szülők által alapított csoport hagyományőrző céllal alakult 1990-ben. Az akkori két csoportból mára öt lett: a három gyermekcsoport mellett ifjúsági és felnőtt korosztályban is táncolnak a somlóiak. Az egyesület elnöke, Somlóiné Máhr Zsuzsanna elmondta: a helyi falunapok és szüreti bálok gyakori fellépői, de a hosszú évtizedek alatt kaptak meghívást Németországba és Ausztriába is. Az elnök 1995 óta táncol az egyesületben, 2016 óta áll a csoport élén.

– Összetartó csapatunk van, csaknem hatvan taggal büszkélkedhet a tánccsoport. Minden tagunk gőzerővel készült a tavasszal esedékes falunapra, melyen a Táncfeszt nevű, hajnalig tartó bálon egyesületünk harmincadik évfordulóját ünnepeltük volna. A kecskédi tánccsoport és a Vértessomlói Német Nemzetiségi Népdalkör is fellépett volna – mondta az elnök. Hozzátette: az esemény habár csúszik, nem maradhat el – jövőre 30 plusz egy névvel megünneplik a kerek évfordulót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában