kalandok

2020.07.24. 11:30

TataBányamanóval tekerhetnek közösen a bringások éjszaka az Által-ér völgyében

Ismét lesz éjszakai tekerés az Által-ér völgyében. Immár negyedik alkalommal rendezi meg augusztus utolsó szombatján a különleges programot a Peron Music Alapítvány és az Erzsébet Ifjúsági Alap. Már lehet felkészíteni a különleges hangulatú útra a kerékpárokat – javasolják a szervezők.

Sugár Gabi

Az év kerékpárútján, a Tatabánya–Tata szakaszon tekerhetnek majd a naplementében a bringások, akik ilyenkor ötletesen kivilágított járműveken érkeznek. A rendkívüli hangulatú örömkerékpározáson részt vesz a megyeszékhely kabalája, a TataBányamanó is. Idén is Vértesszőlősről indul az éjszakai tekerés az Által-ér melletti kerékpárállomástól. Az érdeklődőket augusztus 29-én 19 órára várják.

A Bányamanó a hagyományokhoz híven Manótallérokat osztogat, amelyek közül negyvenet a célban, a tatai várban kisorsolnak, a szerencsések pedig ajándékokkal térhetnek majd haza. A szervezők arra kérik a kerekezőket, hogy csak kiválóan világító lámpákkal induljanak útnak. A különleges akcióig készítsék fel a járműveket is az éjszakai tekerésre. A díszítőelemként szolgáló ötletes lámpások az előző években is nagy sikert arattak. Nagyon fontos a közlekedési szabályok betartása, valamint az egymásra való figyelés és fegyelmezettség.

Cserteg István, az Erzsébet Ifjúsági Alap részéről megerősítette: az éjszakai tekerés a továbbiakban is akkor marad különleges nyárzáró program, ha mindenki hozzáadja a saját kedvességét, figyelmességét. Rendkívül sok gyermek várható, így normál tempó mellett halad a sor, élen a TataBányamanóval. A résztvevők hozzáállása tette eddig is valódi örömtekeréssé az éjszakai tekerést. A programban a kerekezők fantasztikusan bevilágíthatják lámpáikkal az Által-ér völgyét.

Ezek is érdekelhetik