Adomány

2020.07.13. 07:12

Ötvenezer maszkot kapott a dorogi önkormányzat

Tizenkétmillió forint értékben adott át egészségügyi maszkokat az Ugrinpack-Erdősi Kft. a mindap, a járvány utáni első rendes testületi ülésen a dorogi önkormányzatnak. A cég nagylelkű adományát dr. Tittmann János polgármester vette át Ugrin Orsolya, Ugrin Boglárka és Ugrin András ügyvezetőktől.

Walczer Patrik

Ugrin Boglárka, Ugrin András és Ugrin Orsolya adta át a maszkokat tartalmazó csomagot dr. Tittmann Jánosnak

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

A napirendi pontok előtt dr. Tittmann János ismertette, hogy néhány héttel ezelőtt vette fel velük a kapcsolatot a stabil pénzügyi háttérrel rendelkező, csomagolóanyagok gyártásával foglalkozó kisvállalkozás. A cég ötvenezer saját fejlesztésű és forgalomba hozatali engedéllyel rendelkező maszkot ajánlott fel a város vezetése számára. A polgármester a koronavírus-járvány kapcsán úgy fogalmazott, hogy még nagyon kemény, megpróbáltatásokkal teli időszak várhat ránk. Említette, hogy a lazítás nyomán külföldön újra erőre kapott a vírus, így ha például újabb szigorításokat kell bevezetni itthon, akkor eszközöket kell bocsátani az emberek részére. Ezt a célt szolgálhatja majd a most átvett adomány is.

Eddig 40 millió forintot költött a város eszközökre, szűrésekre. Bejelentette, hogy sikerült, olyan beszerzési forrást találni, ahol belga fejlesztésű, garatváladékból, a vírus közvetlen jelenlétét kimutató gyorstesztet szerezhetnek be. Az adományozóknak virágcsokrokkal, illetve egy üveg itallal köszönte meg a nemes felajánlást. A testületi ülésen többek között elfogadták az idei évre szóló költségvetés módosításával kapcsolatos előterjesztést: ezzel kapcsolatban elhangzott, hogy a gépjárműadó-elvonás mintegy 36 millió forintos tételt jelent.

Az önkormányzat a jelenlegi Dorogi József Attila Művelődési Ház és a Gáthy Zoltán Városi Könyvtár és Helytörténeti Múzeum összevonásával egy új kulturális intézményt kíván létrehozni. Az átalakítási folyamat része, hogy a továbbiakban telephelyként működő művelődési háznak új nevet szeretnének adni.

Ezzel kapcsolatban névadó pályázatot írtak ki: a képviselő-testület augusztus 31-ig várja a lakosok ajánlásait. A jövőben tehát Dorog kulturális életében jelentős szerepet betöltő személy nevét viselheti majd az intézmény.

Dr. Tittmann János utolsó gondolatként megjegyezte: idén a rendkívüli helyzetre való tekintettel és az elővigyázatosság jegyében szerényebb bányásznapot tartanak majd.

Díjat adtak át

Az ülésen adták át Jerola Mihálynak az év köztisztviselője díjat. A díjazott köztisztviselő 1957. szeptember 6-án született Dorogon, az esztergomi Dobó Katalin Gimnáziumban érettségizett, majd egy évig gyógyszergyártóként dolgozott. 1976–87 között a Dorogi Szénbányáknál anyagellátói feladatokat látott el, ebben az időszakban több képesítést is szerzett. 1979-ben megnősült, egy fiúgyermeke született. 1987-ben családjával Somogysámsonba költöztek, majd négy évvel ezelőtt visszaköltöztek Esztergom-Kertvárosba. 1991 decembere óta a dorogi polgármesteri hivatal határozatlan időre kinevezett köztisztviselője. Jelenleg adóügyi ügyintézői feladatkört tölt be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában