Zaj

2020.07.04. 17:55

Csendrendeletet vezetnének be Tokodon

A településen előfordul, hogy a lakosok munkaszüneti és ünnepnapokon is zajhatással járó tevékenységet végeznek.

W. P.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Aaron Amat

A gépjárműadó elvonása, illetve a veszélyhelyzet ideje alatt keletkezett egyéb kiadások miatt döntöttek a képviselők a 2020. évi költségvetés módosításáról a minap a testületi ülésen. Bánhidi László polgármester elmondta, hogy az átcsoportosítások miatt bizonyos beruházások későbbre tolódhatnak. A testület megszavazta azt is, hogy a Tiszta udvar, rendes ház elismerő címre az idei esztendőtől kezdve a pénzügyi ellenőrző bizottság tegyen javaslatot.

Tárgyalták továbbá a csendrendelet bevezetését is. A településen előfordul, hogy a lakosok munkaszüneti és ünnepnapokon is zajhatással járó tevékenységet végeznek. Megvitatták a javaslatot és határoztak arról, hogy egy későbbi időpontban dolgozzák majd ki a rendelet tartalmát, amelyet a testületnek kell elfogadnia. A 2019. évre vonatkozó rend­őrségi beszámolóban elhangzott, hogy az elmúlt tíz évet tekintve, tavaly volt a legjobb bűnügyi statisztikája a településnek. A rendőrség munkatársai köszönetet mondtak a helyi polgárőrségnek a veszélyhelyzet alatt nyújtott segítségükért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában