beruházás

2020.07.08. 06:25

Bakonyszombathelyen átadták a megújult orvosi rendelőt

Az orvosi rendelő és szolgálati lakás felújítása összesen 24, 5 millió forintba került, melyből 11,5 millió forintot TOP-os pályázaton nyert el az önkormányzat.

G .D. V.

Forrás: Beküldött

Átadták a felújított orvosi rendelőt és szolgálati lakást a Bakony kapujában. A beruházás összesen 24, 5 millió forintba került, ebből 11,5 millió forintot a megye által koordinált uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból nyerte el a település. A fennmaradó részt Bakonyszombathely önkormányzata pótolta ki.

A Semmelweis-naphoz időzített ünnepélyes átadáson a település polgármestere, Géringer Istvánné elmondta: az épületet többek között szigetelték, renoválták a tetőt, akadálymentesített feljárót építettek, valamint az előtető és bejárati rész is megújult. A település távlati terve az épület belső felújítása.

– Ami az önkormányzat részéről anyagi erőforrások tekintetében lehetséges volt, azt erőn felül megtettük, szó szerint új ajtót nyitottunk a rendelő felújításával – hangsúlyozta a község vezetője, aki minden résztvevőnek megköszönte munkáját.

Az ünnepélyes átadón részt vett Czunyiné dr. Bertalan Judit, a térség országgyűlési képviselője is. – Komárom-Esztergom az első volt a megyék között, ahová TOP-os források érkezhettek és a fejlesztések megkezdődhettek. Jól tudunk együtt dolgozni a megyével. Szisztematikus munkával sikerült úgy egyezségeket kötni a településekkel, hogy a lehető legtöbb forrás érkezzen: egészségügyi, óvodai, bölcsődei, közösségi célokra. Jövőre remélhetőleg megvalósulhat a rendelő belső felújítása a faluprogram keretében – mondta a képviselő.

Az avatáson dr. Kancz Csaba kormánymegbízott is részt vett, hangsúlyozva, hogy a fejlesztés összefogás eredménye, hiszen nem olyan könnyű a forrásokat megszerezni, ám megyénk ebben nagyon sikeres volt az elmúlt időszakban.

A megyei önkormányzatot Steindl Balázs alelnök képviselte az eseményen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában