kalandok

2020.07.10. 06:42

Az esztergomi Babits Mihály Színház alkotótáborában teljesen új darab is születhet

Az esztergomi Babits Mihály Színház és a Sándor Center Egyesület idén is meghirdeti a Rengeteg Színház alkotótábort Szovátán.

Walczer Patrik

Forrás: Beküldött

Fotó: SHIN VAGABOND

Kaj Ádám rendezőtől, az esztergomi társulat vezetőjétől megtudtuk, hogy a Rengeteg-rendezvénysorozat valójában egy egyhetes diáktáborból és egy kéthetes alkotótáborból áll.

– Esztergom és Szováta támogatásával hoztuk tető alá tavaly a szovátai Sándor villában az első rendezvénysorozatot. A táborok mellett miniszínházi-fesztivált és kertmozit is szerveztünk. A villát építtető Sándor János főispán dédunokája, Sándor Béla hívta életre a rendezvénysorozatot és kérte fel a színházat partnernek – mondta Kaj Ádám.

Mint azt megtudtuk, a diáktáborban egy jelenet, míg a másikban egy teljes előadás létrehozása a cél. Az alkotótáborban négy egykori és jelenlegi kolozsvári színészhallgatóval (Heletya Orsolya, Kecskés Anna, Lanstyák Ildikó, Sepsi Melinda) és a Babits Színház művészeivel készült egy különleges ősbemutató, Játék a villában címmel. A nagyszámú premierközönség ennek során bejárhatta a Sándor villa különböző helyiségeit. A szovátaiak különben végig lelkesedéssel fogadták az ottlétünket, mind a kertmozis vetítések, mind a színházi előadások sok nézőt vonzottak.

– Idén a diáktábor tematikus ihletője A legyek ura című regény, míg az alkotótáboré – reflektálva a pandémiára – Boccaccio Dekameronja. Mint korábban említettem, idén filmes táborral bővül a Rengeteg, ami nem csak, hogy egy időben lesz az alkotótáborral, de még a téma is ugyanaz. Egyfelől összművészeti bemutatóval készülünk, azaz színházi jelenetek és filmes etűdök együtt idéznék meg az alapmű novellafüzér-szerkezetét – tette hozzá a rendező, aki bízik benne, hogy élő kapcsolatot teremthetnek a színházi és filmes fiatal alkotók között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában