aljas tett

2020.06.13. 18:09

Fagyállóval mérgeztek meg több komáromi cicát

Fagyállóval mérgeztek meg több macskát egy komáromi családi házas övezetben. A tulajdonosok értetlenül állnak a jelenség előtt, hiszen eddig senkit nem zavartak állataik.

Körtvélyfáy Dina

Forrás: Shutterstock.com

Egy felháborodott komáromi gazda jelezte közösségi oldalán, hogy cicájukat valaki fagyállóval mérgezte meg. A gazda elmondta, családi házas övezetben élnek, eddig azt gondolták, békében egymás mellett. Macskájuk többnyire a házban tartózkodott, vagy a teraszon sütkérezett, ritkán ment el otthonról és akkor sem messzire. Sosem volt rá panasz, több szomszéd is tart macskát. Pár napja kint pihent a család, ekkor látták cicájukat hazajönni támolyogva, erőtlenül. Azonnal bement a házba és lefeküdt aludni, ekkor a család már látta, hogy baj van.

Másnap reggel a tatai állatkórházba siettek a cicával, aki sem enni, sem inni nem volt hajlandó. Vért vettek tőle, infúziót kapott, ott kellett hagyni kivizsgáláson. Délután hívta fel őket az állatorvos, aki megállapította, a macska fagy­állót ivott, menthetetlen és egyre jobban szenved, így az eutanáziát javasolta.

A tulajdonos úgy fogalmazott, az állatorvosi költségek sem olcsók ilyen esetben, de a legrosszabb az egészben, hogy pótolhatatlan családtagot vesztettek el a cica személyében. Több macskatartó szomszéddal is beszéltek, akik hasonló esetekről számoltak be. Állataik bágyadtan érkeztek haza és elpusztultak. Egy csaknem tízéves kandúrt, az utca legjobb egérfogóját is három napja várják haza, eddig hiába. Összesen öt cicát vesztettek el a gazdik tragikus körülmények között az elmúlt időszakban.

A gazda arról is beszélt, a környéken nincsenek kóbor macskák, a tettes így pontosan tudhatta, hogy a kisgyermekek játszópajtásait mérgezi meg. Az ott élők attól félnek, ha új cicákat hoznak a házhoz, azok is hasonló sorsra jutnak.

Állatkínzás

Nem csupán macskákat, kutyákat is többször bántalmaznak, kínoznak. A komáromi Szurkolók az állatokért csoport számolt be arról az esetről, amikor Nagyigmándon valaki szándékosan elütötte szomszédja kutyáját, mert az kiszökött és bemerészkedett a földjére. A kutya lábai eltörtek, az álla körül pedig bemélyedés volt, amely alapján az állatvédők azt tudják elképzelni, nem csupán elütötték az állatot, hanem többször átmentek rajta a kocsival. Az eset akkora felháborodást váltott ki, hogy február végén többen is felvonultak a kutyusra emlékezve Nagyigmándon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában