őszinte vallomások

2020.06.28. 07:12

Anyai vallomás: Zoárddal és a plusz kromoszómájával az élet napos és kemény

Elég jó anya vagyok? Milliószor feltett kérdés, amely blogként egy őszinte, hiteles, különleges család életébe enged bepillantást.

Sugár Gabi

Forrás: Beküldött

Fotó: Judit Marossy

Az elegjoanyavagyok.blogspot.com weboldalát Lugosi Dóra tatabányai származású édesanya indította el első gyermeke születésekor.

Eredetileg recepteket és sporttal kapcsolatos információkat szeretett volna megosztani követőivel. A szülés után viszont úgy érezte, kell egy platform, ahol beszélhet az anyaság során a mindennapokban felmerülő kérdésekről. Kendőzetlen őszinteséggel örömről, bánatról. Így született meg egy anyás-babás blog, amelyhez egy instagram-oldal is csatlakozik.

Aztán kaptak valami nem várt pluszt, amely újabb célt adott számára. Második gyermeke ugyanis Down-szindrómás, így arról írt, miként élte meg, hogyan dolgozta fel a plusz egy kromoszóma érkezését. Megható, őszinte vallomásokra bukkan, aki beleolvas a naplóba.

– Szeretnénk létrehozni egy márkát, egy csoportot. A Danka azzal foglalkozna, hogy a speciális gyerekek vagy felnőttek társadalomba való beilleszkedését segítse – meséli. – Fontos, hogy észrevegyük őket, hogy lássuk igazi értékeiket. A társadalom teljes jogú tagjai ők is, így nem lehet tabu az életük, a boldogulásuk.

Dóra azt tapasztalta, hogy sok a téves adat a neten, így nehéz hiteles információkra bukkanni. Ez nagymértékben nehezíti az érintett családok életét.

– Zoárddal és a plusz kromoszómájával az élet napos és kemény – meséli Dóra. – Elfogadjuk úgy, ahogyan van. Támogatjuk, szeretjük és megteszünk mindent, hogy ha felnő, akkor ne ő legyen az a kis fura fiú, hanem ő legyen Zoárd. Ehhez viszont az kell, hogy az emberek merjenek beszélni a Down-szindrómáról, vagy az autizmusról, a mozgáskorlátozottakról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában