szenvedély

2020.05.15. 20:00

Az esztergomi amatőr fotós bejárná egész Európát

Eddig huszonhárom országban járt már, mégis a Pilis áll a legközelebb Kiss Istvánhoz, aki amatőr fotósként igyekszik feltérképezni a környék legszebb helyeit.

Walczer Patrik

Forrás: Beküldött

Az esztergomi fiatal gyermekkora óta rajong a régióért, mely részben annak is köszönhető, hogy gyermekként sokat kirándult szüleivel az erdőkben.

– A fotózás iránti vonzalom egészen addig vezethető vissza, hogy megkaptam az első mobiltelefonom. Két évvel ezelőtt beszereztem egy fényképezőgépet, mellyel szebb és jobb felvételeket készíthetek – fogalmazott.

Saját bevallása szerint sosem állt távol tőle az alkotás és a művészet. Gyermekkorában rajzolt és festett, manapság viszont csak a fényképezésnek hódol.

– Szeretem a hegységet, a közösségi oldalamon számtalan, ott készült képem látható. Még azokat a helyszíneket is más szemszögből nézem, ahol már többször jártam. Nekem a Pilis és a Dunakanyar egybeforrt, kevés olyan hely van itthon, amely ennyire gyönyörű – mondta lapunknak Kiss István.

Az amatőr fotós úgy érzi, hogy az Instagram profilján keresztül másoknak is bemutathatja, miért annyira különleges a Pilis-tető, vagy miért is érdemes megmászni a Visegrádi-hegység közelben található csúcsait.

– Régóta ott szerepel a bakancslistámon két ismert helyszín: az egyik a Vadálló-kövek, a másik a Ferenczy-szikla. Mivel alapvetően kedvelem a sziklás terepet, ezért mihamarabb fel szeretném fedezni a két célpontot – tette hozzá.

Kiss István eltökélt célja, hogy bejárja az összes európai országot. Eddigi fotós karrierje során volt szerencséje az Amerikai Egyesült Államokba is elrepülni, ahol megörökíthette a Grand Canyont is, sétált New York felhőkarcolói között, de mégis a Pilisben érzi otthon magát leginkább.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában