Járvány

2020.04.07. 21:22

Majd' 19 millióért vesz koronavírus-teszteket Nyergesújfalu

Nyergesújfalu önkormányzata több eszközt is vásárol a járvány elleni harchoz, például 18,9 millió forintért 3200 koronavírus kimutatására alkalmas gyorstesztet.

Fenyvesi Károly

A veszélyhelyzetben Mihelik Magdolna polgármesternek kell döntenie

Fotó: Beküldött

Mihelik Magdolna, Nyergesújfalu polgármestere arról határozott, hogy az önkormányzat 3200 koronavírus kimutatására alkalmas olyan gyorstesztet vásárol 18,9 millió forintért, amelynek egyedüli magyarországi forgalmazója egy szentendrei kft. Továbbá az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető, tömeges megbetegedést okozó járvány hatásainak csökkentésére, a következmények mérséklésére a város tartós élelmiszereket vásárolt egy esztergomi kft.-től.

Egy másik esztergomi cégtől 400 védőmaszkot rendeltek 806 ezer forintért, szintén járási székhelyű az a kft., amelytől műanyag ételtárolókat és evőeszközöket vásároltak 618 ezer forintért. Ötezer háromrétegű szájmaszk megvásárlásáról is döntés született, a 2,2 millió forint értékű eszköz beszállítója egy lábatlani kft. Egy, a felvidéki Kassán bejegyzett cégtől 573 ezer forint értékben rendelt a város lázat kimutató eszközöket. Egy főutcai „konténerkórház” kialakításához vizes szerelvényekkel ellátott két konténert bérel a város március 25-től két hónapra 1,9 millió forintért egy magyar-osztrák tulajdonú, szentendrei székhelyű cégtől. A kiadásokat a városi költségvetési rendelet tartalék keretéből fizetik.

További részletek a 24 Óra április 8-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában