nőnap

2020.03.10. 07:08

A hölgyek körül forgott minden Bokodon

A településen mindent megtettek a nőkért, fodrász, manikűrös, gasztrosarok és edzés is szerepelt a vasárnapi programok között.

W. Zs.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

Csonka László polgármester köszöntőjével vette kezdetét a település nőnapi rendezvénye, amit a művelődési ház hozott tető alá. A vezető csokoládéval, a boldogság édes szeletével készült az alkalomra, majd a helyi nyugdíjasklub és a dalkör műsora következett.

Elismerések

Nőnap alkalmából az oroszlányi Bányász Nyugdíjas Szakszervezet is rendezett ünnepséget szombaton. Jutalmat kaptak azok a hölgyek, akik a szakszervezeti munkában kiemelkedően teljesítettek az elmúlt hónapokban. Az okleveleket és az azzal járó ajándékot Kamper Veronika, a nyugdíjas alapszervezet gazdasági vezetője és Kelemen Pálné kapta. A szakszervezet virággal, egy pohár pezsgővel, sőt, a Kadarka Társulat előadásával is meglepte a hölgyeket.

Ezután arculatot váltott a színházterem, és a színpadon erőnléti edzésre gyülekezett a falu apraja-nagyja. Csonka Kitti személyi edző tartott órát, aki heti rendszerességgel tart foglalkozásokat a kultúrintézményben. Míg a teremben bemelegítettek a sport szerelmesei, addig a folyosón és a kiállítóteremben is nagy volt a nyüzsgés. Több program közül lehetett választani, helyi termelők és vállalkozók készültek a tegnapi alkalomra. A hölgyek szívesen vették igénybe a szépségsarkot, ahol fodrász várta a vendégeket és manikűr is kérhető volt.

Egy másik standnál a gasztronómiáé volt a főszerep. Mézkóstolásra nyílt lehetőség, mellette pedig az igazi házi – húzott – rétest árulták. Nyári Erikától megtudtuk, mindhiába a negyvenféle töltelék, legszívesebben a hagyományos túróst, meggyes-mákost és a káposztást veszik és eszik, de a szilvásból is gyakran kell újat sütni. Vénusz Szilviánál a kézműveskedést lehetett kipróbálni, segítségével tulipánt hajtogathattak a gyermekek. Volt még hastánc és rétestésztát húzó bemutató. Eredeti bokodi szörpöt lehetett kóstolni, vérnyomást- és vércukrot méretni, illetve edénybemutató is várta az érdeklődőket.

A helyszínen becsületkassza működött, az adományokkal a művelődési házat lehetett támogatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában