mulatozás

2020.02.05. 11:16

Hajnalig polkáztak a dorogi sváb batyus bálon

Rengetegen vettek részt idén is a dorogi sváb batyus bálon, ahol a Leányvári Német Nemzetiségi Néptánccsoport fellépői színesítették az estét.

Walczer Patrik

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

Idén is több százan vettek részt a Dorogi Német Nemzetiségi Önkormányzat által a József Attila Művelődési Házban megrendezett sváb batyus bálon, melyen nem csak az idősebb, hanem a fiatalabb generáció is szép számmal képviseltette magát.

A hagyományos februári rendezvényen Pétervári László elnök köszöntötte a jelenlévőket, akik közösen el is énekelték a magyarországi németek himnuszát. Ahogy az elmúlt években többször is, úgy idén is fellépett a bálon a Leányvári Német Nemzetiségi Néptánccsoport: először az ifjúságiakat láthatta a közönség, majd a felnőttek is kedveskedtek néhány tánccal a vendégeknek.

Gáspár Tibor művészeti vezető a szereplés közben köszönetet mondott, hogy újra itt lehetnek Dorogon, valamint azért, hogy az 1997-ben alakult Leányvári Sramli is velük tudott tartani. Elhangzott, hogy a tánccsoport idén ünnepli alapításának huszonötödik évfordulóját, melyről méltó módon szeretnének megemlékezni.

A kultúrcsoport az elmúlt két és fél évtizedben bejárta Európát és megközelítőleg hetvenezer kilométert tettek meg külföldön. Gáspár Tibor arra is kitért, hogy harmincegy külföldi útjukból csupán kétszer nem tartott velük zenekar, míg a Leányvári Sramli huszonhatszor kísérte el őket. Örömét fejezte ki, hogy az elmúlt években megannyi kellemes élményben lehetett részük szerte a világban és Dorogon is. A táncosok a fellépésük után Tátra utaztak, ahol egy másik sváb bálon is tiszteletüket tették. A fellépés után az Adlersteiner Musikanten nevű zenekar kifulladásig szórakoztatta a közönséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában