mezőgazdaság

2020.02.26. 18:02

Egyesületet alapítanak az epöli bortermelők

Az epöli bortermelők tovább ápolnák a hagyományokat, ezért idén arról egyeztettek, hogy a közeljövőben megalapítják a saját egyesületüket.

Walczer Patrik

Forrás: Beküldött

A minél hatékonyabb hagyományápolás, illetve a település közigazgatási területén végzett gyümölcs- és szőlőtermesztés fenntartása érdekében alakul meg a közeljövőben az Epöli Kert- és Borbarátok Egyesülete. Tácsik Attila polgármester elmondta, hogy január végén tartottak egy szőlőhegyi túrát azoknak a borosgazdáknak, akik a nyári borút alkalmával kitárják pincéik ajtajait a látogatók előtt.

A bortermelők már régóta egyeztettek arról, hogy egy egyesület létrehozásával hatékonyabban őrizhetnék a hagyományokat. Végül idén döntöttek úgy, hogy pontot szeretnének tenni az ügy végére. A polgármester megjegyezte, hogy a civil szervezet megalakításával egyrészt megnyílhatnak előttük különféle pályázati lehetőségek, másrészt az egyesület magára vállalhatná a borút, a helyi, nyílt bírálatos borverseny, valamint a metszési bemutatók megszervezését.

Ezenfelül szakmai segítséget nyújtana a helyi szőlőtermesztőknek, a tagok pedig nagy figyelmet fordítanának a Szőlőhegyen kialakított, gyümölcsfákkal teli zártkertre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában