Bálint-napi ünnep

2020.02.15. 16:44

Balassa Bálint vitézségét elevenítették fel az esztergomi ünnepen

Esztergomban a Balassa Bálint Társaság a PPKE BTK Vitéz János Tanárképző Központtal közösen, annak dísztermében tartotta meg a Bálint-napi ünnepet.

Pöltl Zoltán

Forrás: 24 Óra

Fotó: Pöltl Zoltán

Immár évek óta várja február 14-én, Bálint-napon a város közönségét az esztergomi Balassa Bálint Társaság (BBT), hogy felelevenítsék a költő, vitéz alakját, illetve ennek kapcsán több rövid előadásban beszéljenek Balassa koráról, Magyarország történelmének izgalmas időszakairól, a hagyományokról.

Ezúttal is így történt, a PPKE BTK Vitéz János Tanárképző Központtal közösen, annak dísztermében tartották meg a Bálint-napi ünnepet. A résztvevőket Prokopp Mária művészettörténész professzor, a BBT elnöke azzal köszöntötte, hogy már most itt van az az ifjú nemzedék, mely véleménye szerint képes lesz Esztergomot a történelmi idők dicsőségére alapozva újjáépíteni. A városvezetés nevében Erős Gábor alpolgármester üdvözölte a Bálint-napi ünnep résztvevőit.

Mint egy ponton fogalmazott: „Balassa Bálint hősies kiállása azért fontos a maiak számára, mert példa lehet abba, ahogy a költő, vitéz kiállt a magyarságért, a magyar hitvallásért.” A rendezvényen többek között előadás szólt Esztergom és Erdély kapcsolatáról, és Balassa lengyel útjairól is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában