Tehetséggondozás

2020.02.25. 17:25

A világűrbe repültek a versenyzők a Kőkútiból

Tatán a Kőkútiban rendezték meg a Bod Péter Országos Könyvtárhasználati tehetséggondozó verseny írásbeli megyei fordulóját

Sugár Gabi

Forrás: Beküldött

A tatai Kőkúti Általános Iskolában a Bod Péter Országos Könyvtárhasználati tehetséggondozó verseny írásbeli megyei fordulóján a tatabányai Árpád és Bárdos gimnáziumok tanulói, valamint szomódi és nyergesújfalui 7–10. évfolyamos diákok adtak számot tudásukról.

A Nemzeti Tehetségprogramhoz tartozó megmérettetésen a tanulóknak az információszerzéshez, a dokumentumok kezeléséhez és a könyvtár használatához kapcsolódó feladatokat kellett megoldaniuk. Az idei tanév témája A világűr és az ember, a 7–8.-os diákok egy robot programjának tesztelésében vettek részt, míg a 9–10. évfolyamosok a nemzetközi űrállomással kerültek kapcsolatba.

Korcsoporttól függően sci-fi írókat választottak ki egy felolvasóprogramhoz, illetve értékelték egy sci-fi magazin formai minőségét. Egyebek mellett a holdfogyatkozáshoz kapcsolódó magyar népi hiedelmek gyűjtése is feladat volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában