adománygyűjtés

2020.01.05. 07:33

Jótékonysági koncertet adott a Bárdos Lajos Vegyeskórus

Az eseményen a koncert mellett jótékonysági adománygyűjtést is szerveztek a tatabányai Családok Átmeneti Otthonának.

Sugár Gabi

Forrás: 24 Óra

Fotó: Dallos István

Hangversenyt szervezett a Bárdos Lajos Vegyeskórus az Óvárosi Szent István Templomban. A jótékonysági programon közreműködött a Kodály Zoltán Általános Iskola Kicsinyek Kórusa Sárközyné Pomázi Ágnes vezényletével, valamint Tóka Ágoston, Junior Príma Primissima díjas orgonaművész.

A koncerten elhangzott Tóth Péter oratórikus szerzeménye, a Magnificat is, melyet a közönség vastapssal jutalmazott. Ezt a művet a szerző fúvószenekarra és vegyeskarra írta 2009-ben, amelyet az idén májusban Tatabánya Város Fúvószenekarával mutattak be. A vegyeskar a közönség megénekeltetésével zárta a koncertet.

Az eseményen jótékonysági adománygyűjtést is szerveztek a tatabányai Családok Átmeneti Otthonának. A nagy számú közönségnek köszönhetően Szeimann Zsuzsanna, a Bárdos Lajos Vegyeskórus karnagya több mint száznyolcvanezer forintot adott át a programot követően az otthon vezetőjének. Az összeg nagy segítséget jelent majd a lakóknak, nagy részét a rászoruló családok jövő nyári programjainak lebonyolítására fordítja majd az intézmény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában