jótékonyság

2019.12.21. 15:34

Összefogtak a sárisápiak a súlyos beteg Lizáért

Koncertet és jótékonysági árverést tartottak a településen a hétéves Papp-Szebeni Liza javára.

Walczer Patrik

Forrás: beküldött

428 ezer forintot gyűjtöttek össze Papp-Szebeni Liza javára a sárisápi művelődési házban, ahol jótékonysági mézeskalács kiállítást és árverést tartottak a helyiek. Az arthrogryposis multiplex congenita (AMC) nevű, teljes testre kiterjedő ízületi merevséggel járó izomgyengeségben szenvedő hétéves gyermekre nagyon fontos gerincműtét vár.

A sok célirányos fejlesztés ellenére is a gerinc extrém deformitását okozta nála a betegség. A jótékonysági vásáron fellépett a Kifordítva Együttes, majd a Karácsonyi dallamok című produkció után Kollár Károly polgármester a képviselő-testület nevében adta át felajánlásukat Liza édesapja részére. A képviselők a tiszteletdíjuk terhére félmillió forintot adományoztak a kislány műtét utáni gyógykezelésére.

A koncertet követően jótékonysági aukciót tartottak, melyet Balogh Attila, az együttes énekese bonyolított le. A művelődési házban több mint hatvan, helyi készítők által felajánlott házikók, gyertyatartók, karácsonyfadíszek kerültek kalapács alá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában