fontos döntések

2019.11.25. 17:21

Új helyi járatok indításáról is döntöttek a rendkívüli esztergomi testületi ülésen

Az ünnepi alakuló ülés utáni első és egyben rendkívüli ülését tartotta az esztergomi képviselő-testület november 25-én.

Pöltl Zoltán

Forrás: 24 Óra

Fotó: Pöltl Zoltán

A Bottyán-palota nagyterme zsúfolásig megtelt az esemény elején, mivel ekkor tettek esküt a külsős bizottsági tagok, illetve ekkor vették át megbízóleveleiket.

Az ülés elején elfogadták a napirendi pontokat, melyek között szerepelt Hernádi Ádám polgármester előterjesztése alapján a szervezeti és működési szabályzatáról szóló rendelet megalkotása, a helyi járati menetrendjének december 15-től való módosításáról szóló javaslat és a képviselő-testület decemberi munkaterve.

Fontos kérdésekben döntöttek (Fotó: Pöltl Zoltán / 24 Óra)

A szélesebb közönséget érintő két napirendi pont az új helyi buszjáratok és a főtéren nemrég átadott Kapcsolatok Háza témája volt. Az új buszjáratokról az ülésen elhangzott, hogy a Volánbusz Zrt. két új helyijáratos buszt indít december 15-étől Esztergomban, egy 2-es és egy 43F nevű járatot. A 2-es járat a Bánomi lakótelep és a vasútállomás között szállítja a legrövidebb útvonalnak számító főutcán az utasokat, a 43F járat pedig Kertváros és a Földműves utca között közlekedik. A két új buszjárat menetrendje egyelőre ideiglenes, a telje esztergomi busz helyijárat rendszert az új buszpályaudvar átadása után vezetik be.

Az ülést követően Hernádi Ádám polgármester, kiemelve a döntések legfontosabbjait, közösségi oldalán tájékoztatta az esztergomi közönséget a fenti döntésekkel kapcsolatban, egyúttal közzétette az új ciklus első lakossági fóruma hírét, melyet december 16-án 17 órakor tartanak a volt vármegyeháza dísztermében.

További Részletek a 24 Óra november 26-i számában!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában