a legjobbak között

2019.11.14. 11:30

Kitüntették az Eötvös fizika–kémia tanárát, dr. Szeidemann Ákost

Dr. Szeidemann Ákos pedagógiai munkásságát a BME Pro Progressio Alapítványa ismerte el, tíz másik oktatóéval együtt.

Sz. A.

Dr. Szeidemann Ákos pedagógiai munkásságát a BME Pro Progressio Alapítványa ismerte el, tíz másik oktatóéval együtt.

Forrás: Pro Progressio

A természettudományi, a műszaki és az informatika oktatásában kiemelkedő eredményeket elérő középiskolai tanárokat, köztük a tatai dr. Szeidemann Ákost is díjazta a BME Pro Progressio Alapítványa, amelynek legfontosabb tevékenysége – a középiskolától kezdve a doktori képzésig – az innovatív gondolkodást elősegítő tehetséggondozás.

Az idén immár tizenegyedik alkalommal ismerték el így pedagógusokat, és ezúttal 11 középiskolai tanár, köztük a tatai Eötvös József Gimnázium pedagógusa vette át a Pro Progressio díjat ünnepélyes keretek közt Maruzsa Zoltántól, az EMMI közoktatásért felelős államtitkárától, Józsa János rektortól és Pakucs Jánostól, az alapítvány kuratóriumának elnökétől.

Dr. Szeidemann Ákos (balról a negyedik) a díjazottak között (Fotó: Pro Progressio)

Dr. Szeidemann Ákos az idén is résztvevője volt például a kimagasló tanulmányi eredményt elérő tatai diákok is felkészítőik köszöntésére szervezett ünnepségen, és például 2018-ban Magyar Csabánéval együtt készítette fel az eötvösös Kadlecsik Ádámot a Young Physicists’ Tournament (IYPT) verseny hazai (Hungarian Young Physicists’ Tournament) válogatójára, amelyen hetedik helyen végzett. Az idén Ádám a magyar csapat tagjaként Varsóban a Fizikai Világkupán bronzérmet érő 12. helyet szerezte meg.

A Műegyetem mellett működő alapítvány kuratóriuma, mint megtudtuk, most is olyan kiemelkedő eredményekkel rendelkező 50 évesnél fiatalabb tanárokat részesített elismerésben, akiknek vannak nemzetközi és hazai versenyeken sikert elért tanítványaik, tanulóik jelentős számban érettségiznek emelt szinten vagy hátrányos körülmények között oktatva végeznek példamutató oktató-nevelő munkát.

Az alapítvány az elmúlt 11 évben közel 120 középiskolai tanárt díjazott és részesített fejenként 300 ezer forintos díjban, illetve több mint száz középiskolának nyújtott nagyságrendileg 30 millió forintos támogatást, hozzájárulva természettudományi szakmai versenyek, bemutatók szervezéséhez, a műszaki pálya iránti érdeklődés növeléséhez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában