gyermekjólét

2019.09.10. 18:07

Szakmai napot tartottak a családvédelmi szakemberek Esztergomban

Huszonnégy járási település modern központja mutatkozott be a Híd Szociális-, Család- és Gyermekjóléti Központban rendezett szakmai napon.

Pöltl Oxi Zoltán

A megújult Hídközpont esztergomban

Forrás: 24 Óra

Fotó: Pöltl Oxi Zoltán

Az Esztergomi járás mintegy ötven szociális- és családvédő szakemberének tartottak szakmai napot az idén megújult Híd Szociális-, Család- és Gyermekjóléti Központban.

A megújult Hídközpont Esztergomban (Fotó: Pöltl Oxi Zoltán / 24 Óra)

A Baross Gábor utcában lévő intézményben Romanek Etelka polgármester köszöntötte a megjelenteket. Mint egyebek mellett fogalmazott: az idén májusban átadott, minden épületrészében megújult és technikailag legkorszerűbb berendezésekkel ellátott Hídközpont kialakítását szakmai szempontok alapján alakították ki.

Romanek Etelka és Tordainé Vida Katalin (Fotó: Pöltl Oxi Zoltán / 24 Óra)

Tordai Vida Katalin intézményvezető mutatta be a hatalmas kerttel körülvett, négyszintes, impozáns épületet. A Hídközpont, mint járási centrum fő feladata a család- és gyermekjóléti ellátását segítése, melyet 24 településen végez, több mint 95 ezer lélekszámú területen. Ugyancsak fő feladat az óvodai, iskolai segítő szolgálat, mely a járásban több, mint 14 ezer gyermeket érint.

A szakmai vonal fejlődését immár esetmenedzserek és tanácsadók biztosítják, illetve a szolgáltatás idén márciustól a szociális diagnózis felvételi esetmenedzser státusszal bővült. Ezen túl az intézményben, a megnyitástól kezdve Idősek Klubja is működik. A szakmai előadást követően a ház vezetősége körbekalauzolta a járásból érkezett családvédőket, védőnőket.

A szakmai nap résztvevőit körbevezették a központban (Fotó: Pöltl Oxi Zoltán / 24 Óra)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában