bortúra

2019.08.01. 14:18

Ötméteres borosüveg is várja a borbarátokat a nyergesi Völgyválaszon

Két napig a boroké és a zenéé lesz a főszerep a nyergesújfalui Német-völgyben. Ezúttal meglepetéssel is készülnek a szervezők.

W. P.

Forrás: Volgyvalasz.hu

Augusztus első hétvégéjén, másodikán és harmadikán ismét felbolydulnak a pincészetek Nyergesújfalun, hiszen kezdetét veszi a Völgyválasz Borfesztivál. Idén már kilencedik alkalommal várják igényes zenékkel és változatos programokkal a szervezők a látogatókat. A kétnapos rendezvényen a Német-völgyben és a Szénás-völgyben is lesznek olyan helyi kisebb pincék, akik kóstolóval készülnek, de a koncertek előtti téren több térségi pincészet is minőségi borokat kínál majd.

Emellett egy különleges alkotással is várják a nagyérdeműt, ugyanis lelkes önkéntesek szalmából készítettek egy több méteres borosüveget és egy 2,5 méteres borospoharat, a LandArt szalmaszoBOR-t. Az alkotás Páll Zoltán szobrászművész irányításával készült el.

A finom nedűk és falatok mellett pénteken főképp a helyi hagyományőrző csoportoké lesz a színpad. Fellép a Német Nemzetiségi Dalkör, a Barátság Kör Egyesület Énekkara, a Banda és a Tulipiros Táncegyüttes is. Őket a Blahalouisiana és az In Diretta élő nagykoncertje követi a nagyszínpadon, a kisszínpadon pedig Tibimaestroék zenélnek.

Szombaton már korán reggel kezdődnek a kihívások a Hajnal Tamás Sportcentrumban. Főzőtudományunkról a lecsófőző versenyen, kitartásunkról pedig a III. Nyergesi Szomszédoló futóversenyen adhatunk számot. Pihenésképp délután a gyerekekkel kézműves foglalkozásokon vehetünk részt, majd egy színházi előadást is megtekinthetünk a Dvorák-Patka Színház művészeinek előadásában.

Este az Into­Group funky- és jazzdallamokkal hangolja be a közönséget, majd a nagyszínpadon igazi kedvencek szórakoztatják a bulizni vágyókat, 19 órától Király Viktor ad élő nagykoncertet, akit Korda György és Balázs Klári, majd Zalatnay Sarolta követ. A retro dallamok után az estet a Kerekes Band zárja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában