bajban voltak

2019.07.29. 14:00

A legnagyobb esőben rekedt a Rám-szakadékban a háromgyerekes család

A családot az esztergomi rendőrök mentették meg. A gyerekek teljesen eláztak és nagyon fáztak.

Kemma.hu

Veszélyes terep

Forrás: Kemma.hu

Fotó: F. M.

A rendőrség tájékoztatása szerint egy háromgyermekes kiránduló család kért segítséget július 28-án délután a rendőrségtől. A család a másodfokú meteorológiai riasztás ellenére kirándulni indult, és Dömösnél, a Rám-szakadéknál rekedtek a nagy esőben, esőkabátjuk nem volt, a ruházatuk teljesen átázott és a gyerekek nagyon fáztak. Az esztergomi rendőrök azonnal a segítségükre siettek és a megadott helyen megtalálták őket, majd a felmelegített szolgálati gépjárművel a parkolóban hagyott autójukhoz vitték a családot.

Veszélyes terep (Fotó: F. M./Kemma.hu)

Nem ez az első eset, hogy a helyi rendőrök bajba jutott kirándulókat mentenek a Rám-szakadékból. Így járt az az idős pár is, akik rosszul kalkuláltak a visszajutáskor, és a sötétben eltévedtek. Márciusban egy túrázó a lábát törte a csúszós terepen.

A Rám-szakadékban (vagy bárhol, ahol veszélyes a terep) való kiránduláshoz pedig érdemes betartani azt a tíz aranyszabályt, amit a megye túraszakértő rendőre, Kondé Zsolt őrnagy segítségével állítottunk össze. A rendőr évről évre több bajbajutott túrázót ment meg alapos helyismeretével. Tanácsai között szerepel többek között, hogy mindig figyeljük a veszélyjelző táblákat a szakadékban, illetve soha ne térjünk le a kijelölt útvonalról. A megfelelő öltözet és lábbeli is az első számú tanácsok közt szerepel, ha terepre menne valaki.

A Rám-szakadékban ilyen sárban kell gázolni esőben (Fotó: K. Zs.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában