megyénk körül

2019.05.10. 07:26

A Sándor Móric Emléktúrán a patakot is átugorhatják a kirándulók

Megyénk körül megyünk körül projekt keretén belül szervezi a megyei önkormányzat a bajnai túrát, melyben Bajna híres ura, az Ördöglovas nyomában is sétálhatnak a túrázók.

M .K.

Forrás: historicgarden.net

Május 11-én szombaton, Bajnán a Sándor Móric Emléktúra szervezői várják a kirándulni vágyókat minden korosztályban. A vállalkozó kedvű túrázók három táv közül választhatnak. A rövidebb távoknál reggel 8 órakor, a hosszúnál 7 órától rajtolhatnak a résztvevők a község polgármesteri hivatala elől.

Az 5 kilométeres távra elsősorban a kisgyermekes családokat várják, hogy együtt fedezzék fel a község értékeit. A 15 kilométeres távot az edzettebbeknek ajánlják a szervezők: az ezt a távot választók útjuk során megcsodálhatják az Öreglyuk-barlangot, valamint az Őr-hegyet is „meghódíthatják”. A leghosszabb, 26 kilométeres táv a rutinos túrázóknak való.

Az indulók a kellemes családi kirándulás során végigjárhatják a település érdekességeit, felfrissülhetnek a Szent Donát Borbarát Egyesület szaletlijében, ahol meg is pihenhetnek. A gyerekeket akár gróf Sándor Móric nyomába is léphetnek, ha eleget tesznek a kihívásnak és átugratnak a “patakon”, ahogyan azt a legendás Ördöglovas is tette egykoron. A túraszervezés, túravezetés költségeit a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat finanszírozza a „Megyénk körül megyünk körül” projektből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában