támogatás

2019.05.16. 16:28

Komárom megduplázta a Szent Imre által elnyert összeget

Évek óta hagyomány, hogy a Duna-parti városban megrendezik a járási bált, amelynek teljes bevételét mindig egy térségi óvoda nyeri el. Az elmúlt években a nagyigmándi, az almásfüzitői, a csémi, a banai és a mocsai intézmény is megújulhatott ennek az összefogásnak köszönhetően.

N. T.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Nagy Tamás

Idén hatodik alkalommal rendezték meg a rangos eseményt, amelyen a Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola és Óvodának kedvezett a szerencse. A január 25-én rendezett bálon rekordösszegű adomány gyűlt össze, ennek köszönhetően hétfőn délelőtt több mint 1,6 millió forint összegről szóló csekket adott át Czunyiné dr. Bertalan Judit, a térség országgyűlési képviselője és Molnárné dr. Taár Izabella, a Komáromi Járási Hivatal vezetője a Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola és Óvodának.

A hivatal vezetője még 2014-ben indította el ezt a nemes kezdeményezést, amelyhez évről évre egyre többen csatlakoznak. Dr. Molnár Attila polgármester az eseményen nagy bejelentést tett, beszédében elmondta, hogy a komáromi önkormányzat megduplázza a bál bevételét, így több mint 3,2 millió forintot fordíthat az intézmény fejlesztésre. Dr. Kancz Csaba megyei kormánymegbízott úgy fogalmazott, hogy idén is jó helyre érkezett a felajánlás. Czunyiné dr. Bertalan Judit beszédében kiemelte, ez az adomány jó szándékú emberek szeretetéből tevődik össze.

Hozzátette, a kezdeményezésnek köszönhetően számos óvoda újulhatott meg az elmúlt években, ami nagy segítség nemcsak az intézményeknek, de az önkormányzatoknak is. Radziwonné Vörös Zsuzsanna intézményvezető köszönetét fejezte ki az adományozóknak és elmondta, hogy hasznosan fogják elkölteni a felajánlott összeget. Dr. Veres András, a győri egyházmegye püspöke is örömteli bejelentést tett: néhány éven belül új óvodai épületbe költözhetnek az apróságok. A legkisebbeknek és az óvodai dolgozóknak Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke is gratulált. Az eseményen az intézmény gyerekcsoportjai egy rövid műsorral készültek a jelenlévőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában