csoda óvónéni

2019.05.27. 20:00

Szárnyai alatt nevelődtek a gyerekek: gyémántdiplomát kapott Klári néni, az odaadó óvónő

Klári néni közel 40 évig volt óvónő, akire igazi példaképként lehet tekinteni. Szívvel-lélekkel végezte munkáját, amit most gyémántdiplomával is elismertek.

K. D.

Pedagógusnap alkalmából vehette át gyémántdiplomáját Nagy Sándor önkormányzati képviselőtől Busch Józsefné Klári néni, a vértesszőlősi óvoda egykori pedagógusa. Az ünnepelt még 1959 júniusában, hatvan éve szerzett oklevelet, július elsejétől pedig már óvónőként erősítette a helyi intézmény pedagógus csapatát egészen nyugdíjba vonulásáig, 1997-ig.

Az óvoda apróságainak köszöntő versei, dalai után az intézmény vezetője, Törökné Pátrovics Erika szólt a jelenlévőkhöz. A pedagógusnap közeledtével arról beszélt: felemelő, szép hivatás az övék, mindig tudásuk legjavát kell nyújtaniuk ahhoz, hogy követendő példaként tekintsenek rájuk a gyermekek.

 

Ezt követően az intézményvezető méltatta Klári néni áldozatos munkáját is. Úgy fogalmazott, mindannyiuk számára példaképként szolgált a gyémántdiplomás pedagógus, hiszen sokan a szárnyai alatt nevelődtek gyermekként, később pedig óvónői munkájukat, fejlődésüket is segítette szakmai tapasztalatával. Szakmai munkáját áthatotta a szlovák nyelv iránti elkötelezettsége, a nemzetiségi nyelv és hagyományok megőrzésének igénye. A falu életébe ugyancsak aktívan bekapcsolódott a nyugdíjas klub vezetőjeként.

További részletek a 24 Óra május 28-ai számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában