kastély-vetélkedő

2019.05.04. 07:00

Az Ördöglovas volt birtokainak kisdiákjai vetélkedtek Bajnán

A volt Sándor-birtok négy településéről érkeztek kisdiákok a Kastély-vetélkedőre, hogy felmérjék tudásukat a bajnai kastélyról és annak híres uráról.

F. M.

Forrás: Kemma.hu

Fotó: F. M.

Társasjátékot is készítettek a szomori, bajnai, gyermelyi és sárisápi diákok, akik részt vettek a pénteken a bajnai Kastély-vetélkedőn május 3-án. A versenyt a bajnai önkormányzat és a Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. szervezte. A zsűrit pedig a négy résztvevő település polgármestere, valamint Töklincz Piroska, a NÖF Kft. igazgatója és Borsody Kinga Judit, a cég stratégiai igazgatója alkotta.

A pénteki verseny témája a bajnai Sándor-Metternich kastély, valamint híres ura, Sándor Móric és élete volt. A három részből álló vetélkedőn egy tudásfelmérő teljesítése volt az első feladat. Ez után a kastélyhoz vagy híres urához kapcsolódó alkotást, valamint egy saját készítésű társasjátékot értékelt a zsűri.

Utóbbi versenyszám kétségtelenül sok kreativitást igényelt. Az alkotások fordulatos játékon keresztül végigvezetnek Sándor Móric híres lovasugratásainak helyszínein. Mind a négy csapat színvonalas és ötletes alkotásokkal készült. A bajnai versenyzők tábláján egy háromdimenziós makett-kastély is helyet kapott. A szomori csapat textilből készítette a társast. Gyermely pedig feladta a leckét, ugyanis játékuk jelszava: Legyél jobb, mint Sándor Móric!

A kvízen olyan kérdésekre kellett tudni a választ, hogy melyik filmben szerepelt a Sándor-Matternich kastély, illetve ki örökített meg versében Ördöglovasként is becézett Sándor Móricot. Emellett a híres lovas lovainak a nevét is fel kellett sorolni a diákoknak, de a Sándor-család famíliájára is vonatkoztak kérdések.

A vetélkedőt végül a Sárisáp és Környéke Általános Iskola négy tanulója nyerte. Nyereményként ingyen részt vehetnek a hódító túrák keretein belül megszervezett Sándor Móric emléktúrán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában