szakmai elismerés

2019.04.05. 20:00

Ez az épület díjat ért a sárisápi ácsmesternek a Construma építőipari kiállításon

Az idei Construma építőipari kiállításon több díjat is kiosztottak a szakembereknek, köztük a sárisápi Urbanics János kivitelező munkáját is elismerték.

Kemma.hu/MTI

Forrás: 24 Óra

Fotó: Pöltl Zoltán

Átadták Az év tetője szakmai elismeréseket április 5-én pénteken a Construma építőipari szakkiállításon – közölte az Épületszigetelők, Tetőfedők, Bádogosok és Ácsok Magyarországi Szövetség (ÉMSZ).

Idén a sárisápi Urbanics János ácsmester kapta meg ácsszerkezet szekcióban az Aranyszekerce vándordíját az esztergomi Eredeti Fény Zen Templom kivitelezési munkájáért. A templom második épületét tavaly novemberben avatták fel. Az Eredeti Fény Zen Templom épülete 130 négyzetméter alapterületű. A kilenc hónap alatt felhúzott építményben kiscsoportos meditációk számára létesített helyiségek, pár fő részére szállás, iroda és teaház található. Az új templomban a hagyományos koreai építészet valósul meg.

 

A szakkiállításon emellett 33 pályamű részesült elismerésben. A pályázat fődíját, a nívódíjat kapta magas tető szekcióban Farkas György kivitelező Kápolnásnyéken megépített családi ház pályázata, fémlemeztető szekcióban Bartus Péter, Hafter Kft. kivitelezők OTP-székház, valamint Kiss Károly és Szabó Attila kivitelezők budapesti családi ház pályaműve.

Szalai Levente, az Épületszigetelők, Tetőfedők, Bádogosok és Ácsok Magyarországi Szövetsége ügyvezetője a közleményben kiemelte, hogy az építőipari szektorban tapasztalható konjunktúra kedvezően hatott az általuk képviselt szakmákra. A jövőben fontos előtérbe helyezni a szakmai utánpótlást, ebben ösztönzést jelenthetnek a szakmai versenyek, mint az Ifjúsági Tetőfedő Világbajnokság.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában