nedűk

2019.04.06. 07:01

Mindössze egy tized volt a különbség a baji borverseny legjobbjai között

Az idei baji borverseny zsűrijét alkotó kiváló szakemberek ezúttal is a közösségi házban minősítették a nedűket, majd másnap, az óvoda tágas éttermében tartották az eredményhirdetést.

Palásti Péter

A legjobb pontot kapott borosgazdák

Forrás: 24 Óra

Fotó: P. P.

A megjelenteket Hauzer Tibor, az Eszterházy Szőlő és Bortermelő Egyesület elnöke köszöntötte elsőként, majd Schunder Tibor, a település polgármestere adott tájékoztatást arról, hogy milyen fejlesztések kezdődtek el a Szőlőhegyen, és milyenek várhatók még a közeljövőben.

Egyebek mellett arról szólt, hogy a falu és a hegy közötti út mentén található közvilágítási lámpákat olyan, nagyobb fényerejűekre cserélik, melyek kevesebb áramot fognak fogyasztani.

Elhangzott az is, hogy a hegy alsó megállója és a buszforduló közötti szakaszt több mint egy méterrel kiszélesítik a közlekedés biztonságának javítása érdekében. Erre több mint 18 millió forintot nyert az önkormányzat, de ebből a pénzből vadkerítést is építenek az Agostyáni dűlőben, továbbá felújítják a keresztnél lévő buszvárót, aminek parkosítani fogják a környékét.

A legjobb pontot kapott borosgazdák – Neuberger Tamás kivételével
(Fotó: P. P/ 24 Óra)

Tájékoztatóját azzal zárta le a település első számú vezetője, hogy hamarosan befejeződik az Eszterházy kispince felújítása is, aminek környékét szintén rendezni fogják és működőképessé teszik az idekerülő öreg prést, amit 1760-ban készítettek.

A későbbiekben jött az eredményhirdetés, melynek végén 14-en arany-, 36-an ezüst-, 46-an pedig bronzminősítésnek örülhettek. Azok sem keseredtek el, akik most nem kaptak díjat, és a finom vacsorát követő kóstolgatás után folyamatosan mindenki egyre jobban érezte magát.

A legjobb nedűk

A versenyre 125 mintával neveztek be a baji gazdák. Akadtak, akik csupán egyetlen nedűt bíráltattak el, mások viszont ötöt-hatot is megmérettettek. Emiatt nem lehetett objektíven megállapítani, hogy ezúttal kik voltak a legeredményesebbek.

Az viszont vitathatatlan, hogy a legtöbb pontot, 18,9-t Rischl Ferenc kapta vegyesfehérjére, míg Neuberger Tamás fehér cuvéeje, Takács Attila Sauvignon Blanca és Stróbl Ferenc Merlotja egyaránt 18,8 pontot kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában