fókuszban a szakmai tudás

2019.04.23. 16:52

A bölcsődék napja alkalmából köszöntötték az új nevelőket Tatabányán

Köszöntötték az új kisgyermeknevelőket és búcsúztak a régiektől a bölcsődék napja alkalmából szervezett szakmai napon Tatabányán.

Körtvélyfáy Dina

Köszöntötték az új kisgyermeknevelőket és búcsúztak a régiektől a bölcsődék napja alkalmából szervezett szakmai napon Tatabányán.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Dallos István

A bölcsődék napja alkalmából szerveztek szakmai napot a polgármesteri hivatal dísztermében. Farkas Tünde, a Tatabányai Egyesített Bölcsődék intézményvezetője az eseményen elmondta, fontosnak tartják a kisgyermeknevelők szakmai tudásának bővítését.

Jelenleg nyolcan tanulnak intézményükből főiskolán. Tizenegyen újabb érettségire készülnek, hogy bejuthassanak a felsőoktatási képzésbe. Az elmúlt évben Tóth Miklósné Ági óvodapedagógus, Jánosi Ildikó kisgyermeknevelő végzettséget, míg Botlik Csilla gyógypedagógiai segítő munkatárs szakképesítést szerzett.

Mellettük külön köszöntötték azokat, akik hosszú évtizedeken át dolgoztak bölcsődében, a közelmúltban viszont nyugdíjba vonultak. Schmidt Csaba polgármestertől és dr. Kancz Csaba kormánymegbízottól vehetett át oklevelet Székelyné Rózsahegyi Éva, Szeiler Jánosné Klári, Torma Józsefné Magdika, Tisch Ágnes és Vida Ildikó.

Székelyné Rózsahegyi Éva is átvehette oklevelét Schmidt Csaba polgármestertől (Fotó: Dallos István / 24 Óra)

Idén először a pályakezdő fiatalokat köszöntötték: Somlói Bianka, Tóth Mercédesz és Kurecskó Cintia személyében. A pályamódosító idősebb generáció is megjelent az eseményen, a gyakornoki időszak letelte után Heringer Dalma, Horváth Anett és Tóth Magdolna erősíti a bölcsődei dolgozók csapatát.

Farkas Tünde a megnyitó zárásakor hangsúlyozta, céljuk, hogy a szülők elégedettek legyenek az általuk végzett munkával, amelyet a munkatársak tudásának gyarapításával szeretnének elérni. Hozzátette, a nemrégiben megszépült bölcsődék biztosítják, hogy a gyermekek megfelelő környezetben nevelkedhessenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában