rendezvény

2019.04.10. 14:33

Ady körül forgott minden Esztergomban

Adyt tolmácsolták szavalatban, rajzban, zenében az Ismerős ismeretlen címmel tartott programon Esztergomban, a Tár-Lak Szalonban.

P. O. X.

Az Ady100 alcímet viselő rendezvény apropóját a költő halálának centenáriuma adta.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Pöltl Oxi Zoltán

Ismerős ismeretlen címmel tartottak két napos programot április 9-én a Tár-Lak Szalonban Esztergomban. Az Ady100 alcímet viselő rendezvény apropóját a költő halálának centenáriuma adta. Az ünnepségnek is beillő alkalmon egy rajzkiállítást és egy emlékműsort jelentett.

Az Ady100 során Würtz Ádám, Kass János és Csányi Attila grafikáit illetve három esztergomi gimnázium diákjainak a költő verseitől ihletett rajzait mutatták be. A gyerekrajzokon az ajánlott versek hangulata, tartalma vagy pedig maga a szerző, Ady Endre, esetleg Léda vagy Csinszka jelent meg. A tárlatmegnyitón Ady-vers zenei feldolgozások valamint részletek hangzottak el Révész Béla, Ady Endre kortársa és jó barátja újságírói tollából, a költő életének ismerős és kevésbé ismert részleteiről.

Az est természetesen nem múlhatott el Ady-versek nélkül, a nagy magyar lírikus többféle alkotói ciklusából származó műveket Arcson Rafael színművész tolmácsolta a kiállítás megnyitón. Az Ismerős ismeretlen című rajzkiállítás április 18-áig várja az érdeklődőket.

A megnyitón Ady-vers zenei feldolgozások is elhangzottak. (Fotó: Pöltl Oxi Zoltán / 24 Óra)

 

Címkék#Ady#versek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában