örökbefogadás

2019.03.28. 08:07

Oláh Gergő, az X-faktor korábbi nyertese is népszerűsítette a nevelőszülői munkát Oroszlányban

A nevelőszülői hálózat megerősítése az Emberi Erőforrások Minisztériumának célja, ezért korábban országos kampányt indított. Oroszlányba érkezett a rendezvény, amelyen Fülöp Attila, szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára népszerűsítette a hivatást.

Nagy Tamás

A nevelőszülőket népszerűsítették

Forrás: 24 Óra

Fotó: Nagy Tamás

A nevelőszülői hálózat megerősítése volt annak a rendezvénynek a célja, amelynek március 25-én hétfőn a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság által fenntartott Komárom-Esztergom Megyei Gyermekvédelmi Központ, Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat és Általános Iskola adott otthont. Az eseményen részt vett Fülöp Attila, a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár, Czunyiné dr. Bertalan Judit a térség országgyűlési képviselője, Süttő Erika, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság megyei kirendeltségének igazgatója és Hornyák József, a rendezvénynek helyet adó intézmény vezetője is.

Díjazták a legjobb rajzokat

Az esemény egyben lehetőséget biztosított arra is, hogy a 2018-ban meghirdetett „Lehetetlen nincs” országos rajzpályázat megyei díjait átadják. Az első korcsoportban Knizl Szintia első, Vajda Bianka második és Szilvásy Rómeó harmadik helyet ért el.

A második korcsoportban Balogh Anasztázia állhatott a képzeletbeli dobogó legfelső fokára, megelőzve Bogdán Dzsenifert és Rózsa Lillát. A harmadik korcsoportban Takács Csaba pályaműve érte el a legjobb helyezést, Turcsányi Andrea és Dékány Zsuzsanna pályázata előtt.

A jelenlévők a megyéből beérkezett összes képet megtekinthették a rendezvény előtt. Fülöp Attila a díjátadás előtt kiemelte, hogy a kampány záróeseménye május 19-én Budapesten lesz.

Az eseményt Czunyiné dr. Bertalan Judit nyitotta meg. A térség országgyűlési képviselője köszöntőjében az örökbefogadás és a nevelőszülői hivatás fontosságáról beszélt. Kitért arra is, hogy megyénkben a Segítő Jóbarátok támogatásával nagyszerűen működik a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató. A csapat évente több alkalommal is olyan programokat szervez a nevelőszülőknél élő gyermekek számára, amelyekkel szebbé teszik a fiatalok életét és mindennapjait – emelte ki Czunyiné dr. Bertalan Judit.

Fülöp Attila beszédében úgy fogalmazott, hogy a gyermekvédelemben és a szociális területen végzett munkának a napi rutinon kívül van példaadó, példamutató jellege is. Megmutatja a társdalomnak, hogy az egymás iránti felelősségérzetből is lehet példásan vizsgázni – emelte ki.

A rendezvényen egyebek közt bemutatkoztak a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató és a Pünkösdi Gyermekvédelmi Szolgálat nevelőszülői hálózatának gyermekei, a nevelőszülők és a Szolgálatok szakemberei is, valamint a szervezők színes műsorral készültek a jelenlévőknek. Műsorral közreműködtek többek közt az oroszlányi Bakfark Bálint Művészeti Iskola táncosai, Éberhardt Angyalka és testvére, Norbert, Vezér Natália és Fábián Csaba is. A „Befogadlak Nevelőszülői Program – 2019” megyei programja Oláh Gergő, az X-Factor korábbi győztesének műsorával zárult.

Czunyiné dr. Bertalan Judit a nevelőszülőség fontosságáról beszélt (Fotó: Nagy Tamás / 24 Óra)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában