elismerés

2019.02.26. 17:30

Díjat ért a Trans-Spednek, hogy szerethető munkahely

Milyen az, amikor nem csak egy rendszám az ember a munkahelyén? Létezik egyáltalán olyan vállalat a mai több ezer fős cégek világában, ahol a munkahelyi vezető névről ismeri a kollégákat? Odafigyel nemcsak a munkahelyi problémákra, hanem a magánéletre is?

Mórocz Károly

Fotó: beküldött kép

A Trans-Sped elnyerte a Szerethető Munkahely Díjat. Annak jártunk utána, hogy egy ilyen díj a szürke hétköznapokban mit jelent pontosan.

– A Trans-Sped életében természetes a család, a munka és a magánélet közötti egészséges egyensúly fenntartása – mondja Kelsánszky Mária, a vállalat HR igazgatója.

– Ennek érdekében nagy hangsúlyt fektetünk a családi napokra, a munkatársak közt kialakult összetartás erősítésére, csapatépítésre, de a családbarát munkaidő-beosztás sem lehetetlen.

A tavalyi családi napot a tatai Fényesen tartották meg (Fotó: beküldött kép)

Magáért beszél, hogy a logisztikai cég elnyerte a tavalyi évben a Szerethető Munkahelyek Díjat nagyvállalat kategóriában, illetve rendszeresen a szakmai toplisták élén szerepel.

Joggal merül fel a kérdés: hogyan lehet fenntartani az alig pár fős szervezetekre jellemző hangulatot egy folyamatosan növekvő nagyvállalatnál?

– A válasz egyszerű. Odafigyelünk egymásra, hiszen nálunk a kollégák nem csak rendszámok! – magyarázza Kelsánszky Mária. – Amikor felvetődik egy probléma, legyen munkahelyi vagy magánéleti, arról a vezetők értesülnek, hiszen a munkahelyi kultúránk része a nyitott, őszinte, közvetlen kommunikáció.

Azt valljuk, hogy olyan munkahelyi légkört és kapcsolatokat kell teremteni, amiben a kollégánk nyugodtan, félelmektől mentesen mer kérdezni, kérni és az esetleges hibáját feltárni. A közösség összetartó és önszerveződő is, többször rendeztek már gyűjtést nehéz helyzetben lévő munkatársuk javára.

Nagy hangsúlyt fektet a vállalat a családi napokra (Fotó: beküldött kép)

Manapság nagyon ritka az olyan munkahely, ami a dinamikus növekedés ellenére megmarad annak a szerethető helynek, ahol az emberek őszintén figyelnek társaikra.

A Trans-Sped Csoport jelenlegi és leendő munkatársai biztosak lehetnek abban, hogy egy szerethető és megbízható magyar vállalathoz tartoznak. Jelenleg is több területre keresnek a térségben kollégákat, köztük gépi anyagmozgatót, szállítmányozási ügyintézőt vagy nemzetközi tehergépjármű-vezetőt.

– A cégcsoport csaknem harminc éves, Debrecenből indult, ahol a térség munkavállalói jól ismerik a mindig megbízható Trans-Spedet. Mára már közel 800-an vagyunk, értékeinkben mégis megőriztük a közvetlen, barátságos jelleget. Nálunk nemcsak a vállalat, hanem a dolgozók is lojálisak. Mi lehet erre jobb bizonyíték, mint az, hogy minden negyedik munkavállalónk mára már törzsgárdatagunk is, hiszen több mint tíz éve a Trans-Sped család tagja – osztotta meg gondolatait a HR igazgató a Kemma.hu olvasóival.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában