család

2019.02.15. 11:30

Ismert közéleti személyiségek apaszerepben

Dr. Kancz Csabát kormánymegbízottat, Schmidt Csabát, Tatabánya polgármesterét és dr. Hidas Jánost, a T-Szol elnökét egy másik oldalukról ismerhette meg a tatabányai közönség: ezúttal a z apaságról beszéltek.

Sugár Gabi

Szép számú közönség volt kíváncsi az ismert emberekre

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

Az elnök, a kormánymegbízott és a polgármester ezúttal más arcát mutatta a hallgatóságnak. Ifjú korukról, családjukról, gyermekeikhez fűződő viszonyukról faggatta Bereznai Csaba, a CSEÖH önkéntese dr. Hidas Jánost, a T-Szol Zrt. igazgatóságának elnökét, dr. Kancz Csaba megyei kormánymegbízottat és Schmidt Csaba polgármestert.

Dr. Hidas János mesélte: nem szeretett volna gimnáziumba járni, ám amikor az első nap, 1984. szeptember 3-án megpillantotta a későbbi feleségét, azonnal barátságosabb lett számára a középiskola.

Dr. Kancz Csaba huszonöt éve, még az egyetemen ismerte meg a feleségét, s miatta költözött Mórról Tatabányára. „Jó, ha azzal élhetünk, akit nagyon szeretünk” – fogalmazott. Schmidt Csaba az egyetemen egy közös barátjuk által szervezett összejövetelen ismerte meg feleségét. Mesélte, hogy a hármasikrek érkezésének tényét óvatosan jelentette be a párja. „Erre nem lehet kellőképpen felkészülni” – mesélte, majd a várandósság körüli félelmeikről, aggodalmaikról, és a koraszülésről szólt.

Az első baba könnyen, gyorsan érkezett, a második a születés előtti hetekben halt meg. A rettenetes élményt csak a következő gyermekek érkezése tudta némileg tompítani – vallott dr. Hidas János.

–Csodás dolog, ha az ember a húszas éveiben válik apává – mondta dr. Kancz Csaba négy gyönyörű gyermekük kapcsán.

Komoly szervezést igényel a munka és a családi élet összehangolása (Fotó: Zantleitner Ingrid/ 24 Óra)

Az otthoni vállalások, feladatok mindhárom ismert személyiség esetében komoly szervezést igényelnek. Dr. Hidas János hangsúlyozta: Isten, haza, család; ezt tartja a legfontosabb sorrendnek az életében. Ám ez csak megértő társsal tud kiteljesedni.

Dr. Kancz Csaba megerősítette: hatalmas munkaszervezést igényel, hogy megfelelő időt tudjon tölteni a gyerekeivel. A hobbira és a barátokra jut kevesebb idő – mondta Schmidt Csaba, aki az altatásra mindig próbál hazaérni.

Emlékezetes pillanatokról is szóltak. Dr. Hidas János egy fotót, dr. Kancz Csaba sok közös emléket emelt ki, míg Schmidt Csaba a gyermekei születését. Amikor inkubátorba kerültek, volt lehetőségük „kenguruzásra”, azaz olyan meghitt pillanatokra, amikor a gyermekeket édesanyjuk mellkasára fektették. Sugár Gabi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában