elismerés

2019.02.25. 16:07

Életműdíjat kapott az esztergomi testnevelő tanár

Szekeresné Wieland Ilona fontos szerepet töltött be Esztergom sportéletében, így ő kapta az elismerést, az Esztergom Sportjáért Életműdíjat.

W. P.

Fotó: W. P.

Szekeresné Wieland Ilona, a Dobó Katalin Gimnázium nyugalmazott testnevelő tanára vehette át a Rugby Club Hotelben megrendezett Sportbálon az Esztergom Sportjáért Életműdíjat.

A 2012-ben a város sportegyesületei által alapított elismeréssel igyekeznek azokat a személyeket kitüntetni, akik legalább ötven éven keresztül fontos szerepet töltöttek be Esztergom sportéletében. Nem utolsósorban az oklevél jelképezi a sportolók tiszteletét és háláját a kitüntetettek felé, akik életútjukkal példát mutatnak a mai fiatalságnak.

A bálon Bánhidy László alpolgármester köszöntötte a vendégeket. Úgy fogalmazott: a sport nagyszerű dolog, amellyel teljesebb életet élhetünk. Bár a rohanó világ miatt egyre kevesebbet sportolunk, az egészségünk megőrzése érdekében nem hanyagolhatjuk el az aktív testmozgást.

Tóth Kálmánné, a Dobó Katalin Gimnázium korábbi testnevelő tanára méltatta a díjazottat, aki véleménye szerint olyan pedagógus, aki végsőkig küzd a céljaiért, mindezt eredményes és sikeres pályafutása méltó módon tükrözi.

A méltatás után Bánhidy László, Erős Gábor, köznevelési, ifjúsági és sportbizottsági elnök, valamint Markó Béla, korábbi díjazott együtt adta át Szekeresné Wieland Ilonának az elismerést.

Szekeresné Wieland Ilona kapta az elismerést (Fotó: W. P. / 24 Óra)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában