akció

2019.01.22. 21:04

Útlezárással demonstráltak az ipari parknál

A tatabányai ipari parkban, a Bridgestone gyára melletti Üveggyár utcában szervezett félpályás útlezárást kedden délben a Mi Hazánk Mozgalom és a Gumiipari Szakszervezeti Szövetség.

Sugár Gabi

Forrás: 24 Óra

Boda Bánk László, a mozgalom megbízott megyei elnöke elmondta: a szakszervezetek országos szövetsége indította el a megmozdulást, amelyet a mozgalom pártként egyedüliként támogat.

Hozzátette: az akció keretein belül az országban nyolc helyen szerveztek félpályás útlezárásokat, s mivel két helyszínen – Nyíregyházán és Veszprémben – az ottani gyári vezetők megállapodtak a szakszervezetekkel, így ezeket átminősítették szimpátiatüntetéssé.

Ezt már sikerként értékelte a képviselő, aki hozzátette: nem véletlen a helyszín, hiszen gumiipari szakszervezethez csatlakoztak, az ezekben a gyárakban dolgozók kapcsán szeretnék elérni elsődlegesen, hogy a túlóratörvényből adódó túlmunka csökkenjen, a béremelési követeléseik teljesüljenek, javuljanak a munkakörülmények.

Ottjártunkkor azt láttuk, hogy tíz autó sorakozott fel a jobb oldali sávban, s a Mi Hazánk Mozgalom zöld színű zászlóin szerepelt az Esztergom, Komárom és Tatabánya felirat. A szervező elmondta: Mórról, Tatabányáról és Esztergomból érkeztek a felhívásukra. A forgalom irányításában a rendőrök is segédkeztek. A félpályás útlezárás a délidőben okozott egy óra időtartamra kisebb problémát az arra haladóknak.

Kerestük a gumigyár képviselőit reagálásért, ám nem éltek a lehetőséggel, mert úgy értékelték, konkrét kritika nem érte a vállalatot. Jelezték, a Világgazdaságnak év elején adott nyilatkozatban már beszámoltak arról, hogy a munka törvénykönyvének módosítása nem hoz változást a vállalat életében.

Az akció keretein belül az országban nyolc helyen szerveztek félpályás útlezárásokat (Fotó: 24 Óra)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában