MÁV-KNYKK

2018.12.06. 13:38

Vasárnaptól az esztergomi vasútvonalon elfogadják a kesztölciek volánbérleteit

A decemberi vasúti menetrendváltástól a kesztölciek is utazhatnak buszbérlettel a Budapest–Esztergom vasútvonalon.

Kemma.hu

Jelentősen csökkenthetik a menetidőt az új vonatok

Fotó: beküldött kép

A MÁV-START és a KNYKK együttműködésének köszönhetően a kesztölci térségben élők ezentúl egyszerűbben és gyorsabban juthatnak el a fővárosba a vonatokkal és azokra ráhordó buszjáratokkal.

A MÁV tájékoztatása szerint ugyanis a december 9-i vasúti menetrendváltástól a kesztölciek is utazhatnak buszbérlettel a Budapest–Esztergom vasútvonalon közlekedő, Dorog és Leányvár vasútállomásokon megálló vonatokkal, amennyiben a KNYKK által, Kesztölc és Pilisjászfalu, Piliscsaba, Pilisvörösvár, Solymár, illetve Budapest közötti viszonylatokra kiadott dolgozó- vagy tanulóbérlettel rendelkeznek.

A Budapest–Esztergom vasútvonal pályafelújítása és villamosítása lehetővé tette, hogy a korábbiakhoz képest bővebb kínálattal és rövidebb menetidővel közlekedjenek a vonatok, amely jelentős kihatással van a térségben közlekedő autóbuszjáratok utasforgalmára is. Szeptember elsejétől a 830-as, Budapest–Solymár–Pilisszentiván–Pilisvörösvár–Pilisszántó autóbuszvonal menetrendjének módosítása és a Volánbusz bérleteinek vonatokon történő elfogadása biztosítja a vasútállomással nem rendelkező Pilisszántó lakossága számára a megfelelő vasúti elérést.

Idén december 9-től a vasúti kiszolgálással nem rendelkező Kesztölc térségében folytatódik a vasúti és közúti összevont szolgáltatások fejlesztése. A menetrendváltástól kezdődően a MÁV-START Dorog állomástól, illetve Leányvár vasúti megállóhelytől elfogadja a vonatain a Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ (KNYKK) által, a Kesztölc–Pilisjászfalu, Kesztölc–Piliscsaba, Kesztölc–Pilisvörösvár, Kesztölc–Solymár, illetve Kesztölc–Budapest viszonylatra kiadott dolgozói és tanulói autóbuszbérleteket.

A vasúti és közúti szolgáltatók együttműködése a jelenlegi közúti eljutási lehetőségeknél kedvezőbb menetidővel biztosítja a főváros elérését a térségben élők számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában