családbarátok

2018.12.02. 11:30

Az anyaság és a munka összehangolását segíti a mÉrtékadó Nők Társasága

Állásbörzét tartott az Edutus Egyetemen a mÉrtékadó Nők Társasága. Helyi cégek is érkeztek az eseményre, ahol bevált, magánéletbarát munkahelyi gyakorlataikat mutatták be.

Körtvélyfáy Dina

Forrás: 24 Óra

Fotó: H. B.

A családbarát munkahelyekről szóló konferenciát Ádám Katalin, a mÉrtékadó Nők Társaságának elnöke nyitotta meg. Elmondta, alakulásukkor az volt a céljuk, hogy megszólítsák az itt élő nőket, és segítsenek nekik abban, hogy mindannyiuknak meg legyen a maximális önbizalma, amelynek köszönhetően jól érezhetik majd magukat.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának pályázatán indulva azt is szeretnék elérni, hogy a nők könnyebben visszatérhessenek a munkahelyükre a gyerekvállalás után, gördülékenyen kialakuljon a család és a munka közötti egészséges egyensúly.

A Dózsakertben nyílt mÉrtékadó Család és Karrier Központban tréningekkel, oktatással igyekeznek segíteni a hölgyeknek, legalább hatvanan pedig külön tanácsadáson is részt vettek. A visszajelzések is pozitívak, többeknek sikerült már elhelyezkedniük a munakerő-piacon. A gyermeküket egyedül nevelő szülőkre ugyancsak kiemelt figyelmet fordítanak.

Ádám Katalin elmondta, az lenne az ideális, ha párok jönnének el előadásaikra, mert hiába adnak tanácsot a problémájával hozzájuk forduló édesanyának, ha annak megoldási lehetőségét nem tudja jól átadni otthon. Hozzátette, sokaknál jellemzőek a kommunikációs problémák: családon belül és a munkahelyek, munkavállalók között is.

Fotó: H. B. / 24 Óra

Úgy vélte, a munkaadóknak partnereknek kéne lennie abban, hogy a kisgyermekes anyák tudjanak négy- vagy hatórás munkarendben dolgozni, valamint otthon is dolgozhassanak, ha a gyerek megbetegszik. Azt szeretnék elérni, ha minden nő olyan munkahelyet tudna találni, ahol kiteljesedhet, emellett anyaságát is meg tudja élni.

A délutáni bemutatók, előadások után Palya Bea népdalénekes, előadóművész érkezett az Edutus Egyetemre, aki Anyaság és karrier – nem „vagy”, hanem „és”! címmel tartott előadást.

Előadások

Az érdeklődő hölgyek több előadás közül is válogathattak. Megtudhatták, milyen egy munka-magánélet tréning a mÉrtékadó CSAKPontban, önéletrajzírásban nyújtottak segítséget. Farkasné Takács Ágnes a Grundfos, Pécsi Nóra, a Bridgestone munkatársa pedig a cégeiknél fellelhető magánéletbarát karrierlehetőségekről szólt. Koch-Zuberecz Dóra a szeretetnyelvek rejtelmeibe vezette be hallgatóságát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában