évforduló

2018.11.07. 17:43

Felvidék hazatérését ünnepelték a Duna fölött Esztergomban

A Felvidék visszacsatolásának 80. évfordulójáról Esztergomban is megemlékeztek. A Mária Valéria hídon jelképes felvonulás is volt.

P.O.Z.

Esztergomból Párkányba vonult a tömeg a hídon

Fotó: Pöltl Oxi Zoltán/24 Óra

Babucs Zoltán hadtörténész Győzött az igazság című új könyvének bemutatóját tartották november 6-án a párkányi múzeumban. A Felvidék hazatérése 80. évfordulójáról szóló ünnepség első felében elsőként Dániel Erzsébet, a rendezvényt szervező Limes Anavum Regionális Honismereti Társulás vezetője köszöntötte a közönséget. Mint fogalmazott: „A párkányi társulás azért hívta e napon az érdeklődőket, hogy a régi és az új nemzedékek együtt emlékezzenek arra, hogy Felvidéket visszacsatolták az anyaországhoz. A rendezvényen ezt követően beszélt Babucs Zoltán az új könyvről, melyben számos illusztrációval kiegészítve mutatja be ezt a felemelő időszakot és annak első napjaiban már látható pozitív eredményeit, történelmi hátterét, összefüggéseit.

Fotó: Pöltl Oxi Zoltán/24 Óra

 

Az ünnep második felében a párkányi és esztergomi közönség a Duna két partját összekötő Mária Valéria híd közepén találkozott fáklyák fényében, hogy ott további zenés és lírai műsorban emlékezzenek az 1938-as felvidéki hazatérésre.

Esztergomból Párkányba vonult a tömeg a hídon (Fotó: Pöltl Oxi Zoltán/24 Óra)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában