tata és környéke

2018.10.08. 07:19

Többlettámogatás miatt módosították a büdzsét

A minap tartotta első őszi ülését a Tatai Kistérségi Többcélú Társulási Tanács a városháza dísztermében.

P. J.

Újra felbukkant a neten az a 10-es lista, amely humorosan foglalja össze a tataiságot, görbe tükröt is állítva a helyiek elé, de össze is kacsintva velük.

Az ülésen hét napirendi pontot tárgyaltak meg az érintett települések képviselői, köztük egy tájékoztatót az idei költségvetés első félévi teljesítéséről, valamint a büdzsé módosításáról. Ezzel kapcsolatban a helyszínen Michl József, Tata polgármestere és a társulási tanács elnöke elmondta, a változtatást az indokolta, hogy csaknem 60 millió forinttal emelkedett az állami támogatás összege az eredeti előirányzathoz képest. Ez pedig érinti a két kistérségi fenntartású intézményt, a Szociális Alapellátót és a Tatai Kistérségi Időskorúak Otthonát is.

A fórum másik témája szintén kapcsolódott a két intézet működtetéséhez. A tanács tagjai ugyanis megvitatták a Szociális Alapellátó tavalyi tevékenységéről szóló tájékoztatót, valamint meghallgatták a szakmai programjáról és szervezeti, illetve működési szabályzatáról készített előterjesztést. Emellett megtárgyalták a Tatai Kistérségi Időskorúak Otthona elmúlt évi tevékenységét is.

A tanácsülés napirendjei között szerepelt még beszámoló az aktuális közfoglalkoztatási és egyéb munkaügyi kérdésekről. Erről Vámosiné Illés Márta, a Tatai Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály vezetője tartott beszámolót, majd Vereckei Judit igazgató tájékoztatta a Tatabányai Tankerületi Központ aktuális feladatairól a társulás tagjait.

Az ülés végén a résztvevők ismertetőt hallhattak a kistérséget érintő Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében benyújtott Humán szolgáltatások fejlesztése Magyary Zoltán mintajárásában című támogatott projektről, amelynek összköltsége csaknem 500 millió forint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában