kultúra

2018.09.05. 06:40

Több kulturális program lesz a felújított bajnai könyvtárban

Felavatták a Bajnai Simor János Általános Iskolában található községi könyvtár kibővített és eszközfejlesztésen átesett helyiségét.

W. P.

A modern épületrész visszakapta eredeti funkcióját

A 2011 óta az oktatási intézményben működő bibliotéka felújítására az önkormányzat a József Attila Megyei és Városi Könyvtár szakmai segítségével nyújtott be pályázatot, amelynek köszönhetően ötmillió forintos állami támogatásból újulhatott meg a régi olvasószoba.

A modern épületrész visszakapta eredeti funkcióját

Megtudtuk: a terveknek megfelelően a modernizált épületrész visszakapta az eredeti funkcióját, majd az Esztergomi Tankerület igazgatójával, Muszela Szabolccsal kötött megállapodás szerint együtt használja az iskola és a könyvtár az olvasószobát. A diákok becsengetéstől egészen délután fél 2-ig a tanórák keretein belül használhatják a termet, majd a délutáni órákban pedig a könyvtári foglalkozások résztvevői vehetik birtokukba a felújított helyiséget.

A fejlesztéssel negyvennyolc négyzetméterről csaknem duplájára, nyolcvannégy négyzetméter alapterületre bővült könyvtárban minden eddiginél több kulturális programot rendezhetnek meg. A hagyományos kézműves foglalkozások mellett a Digitális Jólét nevű program tanfolyamait is az intézmény falain belül tarthatják meg. A könyvtári helyiségek a bajnai egyesületek, a civil szerveződések és az egyházi előadások részére a továbbiakban is rendelkezésre állnak, valamint a megállapodás értelmében nyitva áll minden bajnai előtt.

A könyvtár célja, hogy az újdonsült olvasószobát az iskolával együtt, közösen használják közösségi célokra. A következő hetekben kamarazenekar látogat a könyvtárba, ahol a gyermekek megismerkedhetnek a kamarazenei hangszerekkel is. Ősszel az Országos Könyvtári Napok keretében író-olvasó találkozóknak, kézműves foglalkozásoknak és meghívott vendégek előadásainak otthonául szolgálhat a könyvtár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában