misszió

2018.09.29. 07:00

Hazatértek a katonák, akik a Balkán békéjét őrizték

A koszovói misszió fő erejét a tatai katonák adták. Nekik pedig, mint elhangzott, a fő erőt a család, amely hazavárta őket.

Petrik J.

Fotó: Hagymási Bence/24 Óra

A koszovói békefenntartó, KFOR-erők magyar kontingense, 18. váltásának visszafogadó ünnepségét tartották pénteken a tatai helyőrségnél. A mintegy 350 tagú magyar alakulat fő erejét a tataiak adták, mert a misszió része volt a II. különleges rendeltetésű dandár egy szakasza is.

Sándor Zsolt dandártábornok, az összhaderőnemi parancsnokság szárazföldi haderőnemének parancsnoka egy személyes megjegyzéssel kezdte ünnepi üdvözletét, miszerint nagy örömmel tért vissza Tatára, hiszen sokáig ő vezette az MH. 25. Klapka György lövészdandárt.

– Koszovó biztonsági helyzete nem változott – hangsúlyozta. – A hamu alatt ott parázslanak a feszültségek. A térség stabilitásának megőrzése azonban hazánknak is fontos. A balkáni béke védelme elengedhetetlen. Áldozatos munkájának köszönhetően a Magyar Honvédség ismét javította elismertségét, megbecsülését.

A tábornok nem feledkezett meg köszöntőjében a családtagok nélkülözhetetlen szerepéről sem. Megnyugtató háttér nélkül a harcosok nem tudták volna ilyen színvonalon és precizitással végrehajtani a műveleti területen rájuk háruló feladatokat.

További részletek a 24 Óra szeptember 29-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában